r
Nosalty Logó

Töltött tojás brokkoli ágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eszthee
Töltött tojás brokkoli ágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1398 micro
Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3112.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    311 micro
  • K vitamin:
    324 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    966 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1254 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5590 micro
Összesen 1249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és megfőzzük, vigyázva, nehogy szétfőjjön.
  2. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, hosszában félbe vágjuk, a főtt sárgáját egy külön tálba tesszük.
  3. A sárgát villával összetörjük, hozzáadunk annyi margarint, hogy elkeverve krémes állagot kapjunk.
  4. Ehhez hozzáreszeljük a vöröshagymát, hozzáteszünk egy kiskanálnyi tejfölt, sóval, borssal, szerecsendióval, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
  5. A lecsöpögtetett brokkolirózsákat tűzálló tálba helyezzük. A tojásfehérjékbe visszatöltjük a kikevert krémet, és a krémes oldalukkal a brokkolikra helyezzük.
  6. A nyers tojás sárgáját elkeverjük tejföllel, majd ezzel a keverékkel bevonjuk az egész ételt.
  7. Reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőben jól összesütjük, hogy a sajt megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4458
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 21.

Ajánló

Brokkoli helyett lehet karfiolt is használni, de ha a brokkoli jól meg van főzve, nincs ízben sok különbség a karfioltól. A brokkolit lehet vajon párolni is, még jobb az íze.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
eszthee 8 recept

Egyszer anyukám csinált ilyet, a nagymamám is evett belőle, mikor nálunk volt. Mi már el is felejtettük, pár éve nagymamám fedezte fel újra, azóta is nagy kedvencem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek