r
Nosalty Logó

Töltött paprika Sylviától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Töltött paprika Sylviától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1699 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    48480 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3817 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2074.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1120 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    6798 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    193920 micro
  • Lut-zea
    2255 micro
Összesen 2622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7052 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat magházától megtisztítjuk, a legegyszerűbb módszer, hogy a száránál fogva befelé nyomjuk, és így egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumát.
  2. A gyorsrizst megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A töltelék hozzávalóit: rizs, darált hús, hagyma, fokhagyma, tojás és a fűszerek (só, bors, fűszerpaprika, morzsolt majoranna, ételízesítő ízlés szerint) összekeverjük, jól összedolgozzuk.
  3. A töltelékkel megtöltjük a paprikákat, a maradékból pedig vizes kézzel gombócokat formázunk.
  4. Egy nagyobb lábasban olajjal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amit a paradicsomlével öntünk fel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és még annyi vizet, hogy megfelelő állagú legyen a paradicsomszószunk.
  5. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd amikor forr, beletesszük a paprikákat és a gombócokat. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk (kb. 1-1,5 óra). Óvatosan szükséges csak néha megkeverni. A paradicsomszószt a megtöltött paprikával és főtt burgonyával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 45063
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött paprika Sylviától
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Télen-nyáron is készítem, igaz télen több gombóccal. A paradicsomszósz finom krémes, a gombóc pedig puha, ízletes!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek