r
Nosalty Logó

Töltött paprika Csillagánizs konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Töltött paprika Csillagánizs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 647 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2588 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    2514 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    72596 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 647 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5473.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    2636 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2141.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    510 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    1160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    359 micro
  • β-karotin
    10055 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    290385 micro
  • Lut-zea
    1798 micro
Összesen 2588 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10168 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük.
  2. A paprikát megtisztítjuk és kicsumázzuk.
  3. A sűrített paradicsomot, a konzerv paradicsompürét és 3 dl vizet egy fazékban felforralunk, amit ízesítünk a zeller zöldjével, borssal, cukorral, sóval és a bazsalikommal.
  4. A darált húsból fasírtszerű masszát készítünk, annyi különbséggel, hogy kenyér helyett nyers rizs kerül bele.
  5. Megtöltjük a paprikákat, a maradék masszából gombócokat készítünk, és a paradicsomlébe helyezzük.
  6. 1,5 órát fedő alatt, takaréklángon főzzük, majd a fedőt levéve még 30 percet, nagyobb lángon főzzük tovább.
  7. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6718
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mi kis családunkban már rég az egyik kedvenc ételek közé tartozik, és nem utolsósorban könnyen elkészíthető finomság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek