r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán katalán módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Töltött padlizsán katalán módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1675 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3374.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1722.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    2014 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 1675 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    441 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánok végeit levágjuk, majd hosszában elfelezzük. A padlizsán belsejét kikaparjuk, de nem túl mélyen, és félretesszük. Ha a magok nagyok, akkor azokat dobjuk ki! A fél padlizsánokat enyhén sózzuk be.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a padlizsán belsejét, és tovább sütjük.
  3. Amikor látjuk, hogy a padlizsán megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, meghintjük kakukkfűvel, és az egészet jól összesütjük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ezután belekeverjük a kockára vágott főtt tojást és a reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a padlizsánokat. Amennyiben módunkban áll, a töltelékre fektessünk egy-egy kakukkfűágacskát. Előmelegített sütőben készre sütjük, és langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13362
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 16.

Ajánló

Ha a fél padlizsánok nem állnának egyenesen a tepsiben, akkor egy éles késsel vágjunk rá kis talpat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött padlizsán katalán módra
Lizinka_ 590 recept

Könnyű ízletes étel, amit tálalhatunk ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek