r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán kaliforniai paprikával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csóti Heni
Töltött padlizsán kaliforniai paprikával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    2034 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2312.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1385.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    4068 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 1187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    298 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A padlizsánt megtisztítjuk, végeit levágjuk, és hosszanti irányba félbevágjuk, kibelezzük, a beleit apró kockákra felvágjuk, és besózzuk.
  3. A hagymát felkockázzuk, és olíván megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott kaliforniai paprikát, majd a kicsavart padlizsán belsejét, pár perc pirítás után az áttört fokhagymát, majd kb. 1-2 percig még pároljuk.
  4. A darált húst kevés olíván elkezdjük pirítani pár percig, amíg elfővi a levét, majd sóval, borssal ízesítjük, félretesszük.
  5. A húshoz hozzáadjuk a párolt zöldségeket, és még ízesíthetjük sóval, borssal, petrezselyemmel.
  6. Hozzáadjuk a tojást és a szezámlisztet, jól összedolgozzuk, kész a töltelék.
  7. Megtöltjük a padlizsánhéjakat. A tetejükre teszünk paradicsomkarikákat.
  8. A tepsi alját nagyon vékonyan megkenjük olívával, és belehelyezzük a megtöltött padlizsánokat, nem fedjük le.
  9. Előmelegített sütőben készre sütjük. Akkor jó, ha a héja is már puha.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9339
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Ez a kedvenc töltött padlizsán receptem, paleozok, és ezt a Paleolit Szakácskönyvből vettem, azóta mindig így készítem, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?