r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán gretismth konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
gretismth
Töltött padlizsán gretismth konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 2042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 59 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.4 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4667.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    3008 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2946.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    125 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 2042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Sütés

Elkészítés

Előkészítés

  1. Megtisztítjuk/megpucoljuk a hagymát, gombát és paradicsomot, majd külön-külön felvágjuk őket.
  2. A padlizsánt félbevágjuk, és kiszedjük a belsejét úgy, hogy annyi része maradjon, amit meg lehet tölteni. A kiszedett részt szintén felvágjuk.
  3. A csirkemellet megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
  4. Megolvasztjuk a kókuszzsírt, majd megpirítjuk rajta a hagymát.
  5. Hozzárakjuk a húst a hagymához, és megsózzuk. Fehéredésig pirítjuk.
  6. Miután a hús megpirult, hozzáadjuk a gombát. Picit hagyjuk, hogy puhuljon, majd jöhet hozzá a padlizsán -ezt is kicsit hagyom puhulni-, majd a paradicsom is. Az egészet ízlés szerint fűszerezzük.

Sütés

  1. Ha elkészült a töltelék, akkor a megtöltendő padlizsánokat rárakjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és megsózzuk a belsejüket, plusz egy kicsi vizet rakunk beléjük.
  2. A töltetlen padlizsánokat berakjuk nagyjából 5 percig a 200 fokra előmelegített sütőbe.
  3. Ezután megtöltjük őket a húsos-zöldséges keverékkel, és körülbelül 10 percig hagyjuk, hogy összesüljenek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1776
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 17.

Ajánló

Az utolsó egy percben meg lehet szórni a tetejüket sajttal. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
gretismth 5 recept

A padlizsánra akkor találtam rá, amikor tavaly egészséges recepteket kerestem a neten. Arra gondoltam, hogy itt lenne az ideje ezt a zöldséget is kipróbálnom, így aztán tovább kutattam, hogy megtaláljam a számomra legjobbnak vélt elkészítési módot. Végül a töltött padlizsán mellett kötöttem ki, amit a saját szájízemre alakítottam.

Hozzávalók

Előkészítés

Sütés

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?