r
Nosalty Logó

Töltött káposzta újdonsággal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött káposzta újdonsággal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 900 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4498 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 86 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 900 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.3 g

Zsír

  • Összesen
    233.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8884.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    2086 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    845 mg
  • Foszfor
    3828 mg
  • Nátrium
    1721 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    3648.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2210 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1080 mg
  • D vitamin:
    423 micro
  • K vitamin:
    1493 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1723 micro
  • Kolin:
    1314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    739 micro
  • β-karotin
    4755 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    2360 micro
Összesen 4498 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1134 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 86 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát egészben hagyva, a torzsát kivájva, forrásban lévő, ecetes vízbe tesszük. Amikor az ecetes víz újra forrni kezd, pár perc múlva (2 villa segítségénel) óvatosan leválasztjuk a külső 2-3 levelet vigyázva, hogy ne törjön el. Ha ez nem menne, akkor várjunk vele még egy kicsit, mert nem főtt meg annyira, hogy sértetlenül leválaszthassuk. Ha sikerült, akkor az így leválasztott levelet még a vízben hagyjuk, hogy megfőjjön. Ekkor a káposztalevelünk fehéressé vagy áttetszővé válik. Kiszedjük és folytatjuk a folyamatot, amíg a káposztánkról levelet lehet lefordítani. A kicsit hűlt levelek vastagabb ereit vízszintesen levágjuk, hogy levél vastagságú legyen az erezete. A fennmaradt leveleket aprókáposztának, 3 cm x 1 cm-esre daraboljuk.
  2. A kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk, és hozzáadjuk az őrölt paprikát, majd a sűrített paradicsomot. Elkeverjük, és rátesszük a füstölt oldalast, a babérlevelet.
  3. A rizst picit előfőzzük, majd a darátl húshoz adjuk a tojással együtt. Apróra vágott kaporlevéllel, a préselt fokhagymával, sóval, borssal és kevés köménnyel ízesítjük. Jól összegyúrjuk, és picit állni hagyjuk, hogy a fűszerek kiolvadhassanak a húsban.
  4. A húsból gombócokat formálunk, és a levélbe tekerve, ráhelyezzük az alaplére. A tetejére rászórjuk a maradék aprókáposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a gombócainkat.
  5. Kb. másfél óra lassú tűzön való főzés után a tejfölt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk vele az ételünket. 10-15 perc további főzés után kijelenthetjük, hogy elkészült az új ízesítésű, rendkívül finom töltött káposztánk! :)
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6262
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Ajánló

Mindenki figyelmébe ajánlom, aki szereti az újdonságokat, de nem az ehetetlen és ízléstelen fűszerek zagyvaságait! Sok sikert kívánok azoknak, akik úgy döntenek, hogy kipróbálják főztömet! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Személyes tapasztalatom: Amikor ezt az elkészítésű töltött káposztát először ettem, azt gondoltam; "jó-jó,de én nem ezt szoktam meg". Második alkalommal már megkérdeztem, hogy hogyan készült. :) Azóta nálunk csak ilyen módon készül az ízletes étel! Mindazon felül, hogy rendkívül ízletes, nem utolsó, hogy a kapor jótékony hatásának (emésztés elősegítő) köszönhetően, egy kiadós vacsora után nem érezzük a kellemetlen, feszítő érzést a gyomrunkban, mert 10-15 perc múlva a kapor élettani hatása megkönnyíti, meggyorsítja emésztésünket. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek