r
Nosalty Logó

Töltött kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mbernadett
Töltött kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta készítése

Töltelék készítése

Összesen 597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta készítése

Töltelék készítése

Összesen 4761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta készítése

Töltelék készítése

Összesen 232 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    176 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3910.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6011 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 4761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Tészta készítése

Töltelék készítése

Elkészítés

Tészta készítése

  1. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást, vajat, végül hozzáöntjük az élesztős tejet, majd jól összedolgozzuk a tésztánkat.
  3. Kb. 30-35 percig hagyjuk kelni.
  4. Ha megkelt, két részre osztjuk, 2 kalácsunk lesz belőle.
  5. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk. Mindkét darabot kinyújtjuk. A tészta két oldalát egy pizzavágóval bevagdossuk, ferdén, kb. 2 ujjnyi vastagon, hogy maradjon hely a tölteléknek.
  6. Ha elkészült a töltelék, a tészta közepére töltjük. A végét visszahajtjuk, majd a tésztacsíkokat a töltelékre hajtogatjuk, egyet jobbról, egyet balról, amíg tartanak a csíkok. Majd tepsibe tesszük, 30 percig kelesztjük még, majd 180 fokon sütjük

Töltelék készítése

  1. Apróra vágjuk a hagymát, a baconszalonnát, a sárgarépát pedig kisebb kockákra. A gombát tisztítjuk, és azt is kisebb darabokra szeljük .
  2. Egy serpenyőben olívaolajat teszünk, és elkezdjük benne lepirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, a répát és a bacont is. Egy kicsit átpirítjuk.
  3. Ha ez kész, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd pirospaprikával megszórjuk, egy csöpp vizet teszünk hozzá, és készre pároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4719
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mbernadett 3 recept

Egy családi összejövetel alkalmából próbáltam valami jó és egyszerű kiadós ételt csinálni, ez sült ki belőle, azóta is sokszor csinálom :)

Hozzávalók

Tészta készítése

Töltelék készítése

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek