r
Nosalty Logó

Töltött kacsa

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Edit
Töltött kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2487 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2964 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2958 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 623 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6867.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    3532 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1622.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11854 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    62 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2486 micro
  • Kolin:
    1428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11832 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 2487 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész kacsát bedörzsöljük belül sóval, borssal, ételízesítővel, 2 gerezd lereszelt fokhagymával, kívülről csak sóval, és hűtőben 1 óráig állni hagyjuk.
  2. Közben megcsináljuk a tölteléket. A májat elkaparjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, petrezselyemzölddel. Belerakjuk a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, 1 tojást, a mustárt, 1 pici lereszelt hagymát és 1 gerezd lereszelt fokhagymát.
  3. Jól összekeverjük, és ezzel töltjük meg a kacsánkat. Jól bevarrjuk a nyílást. A kacsát egy tepsibe tesszük, és mellérakjuk a megmaradt hagymát és fokhagymát, és a fehérbort is mellé öntjük. A kacsa bőrét tetszőleges módon beirdaljuk, és ahol vastagabb zsírréteg van a bőr alatt, meg is szurkáljuk.
  4. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 2 óráig sütjük.
  5. Levesszük róla az alufóliát, kiszedjük mellőle a hagymadarabokat. Megint megszurkáljuk a zsírosabb részeken, hogy kisüljön belőle a zsír, és ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 101551
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dinsztelt burgonyával és dinsztelt káposztával tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?