r
Nosalty Logó

Töltött hajában sült krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött hajában sült krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2987 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 685 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2805.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5973 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és így szűzen, minden nélkül egy lealufóliázott tepsiben 1 órára 220 fokon a sütőbe rakjuk. Az egy óra letelte után óvatosan lefejtjük a fóliát (még használni fogjuk), és további 45 percig 200 fokon ropogósra "szárítjuk". (Ha sietünk, akkor ezt a lépést ki lehetne hagyni, és a nyers burgonyával is kezdhetnénk az 5. ponton. Ilyenkor max 20-30 perc alatt megvegyunk, ám a hajában sült krumplinak egész más az íze.)
  2. A sütés után kb. 30 percre hűlni hagyjuk, miközben letakarjuk, hogy kellően beizzadjon a héja, melyet ez időt letelte után óvatosan leszedünk.
  3. A töltelékhez apróra kockázzuk a sárgarépát, a vöröshagymát, a szalámit (esetleg lehet darált csirkemell is), majd a túróval és a fűszerekkel homogénre keverjük.
  4. A kihűlt krumpli belsejében kis gödröket készítünk, és feltöltjük azt a túrós krémünkkel, és az így elkészült művünket óvatosan egy sütőbe helyezzük.
  5. Azérthogy semmi ne vesszen kárba, a tepsi aljába dobáljuk bele a kikapart burgonya darabkákat, cikkekre vágott almát, néhány sárgarépa karikát és egy fél citromot, majd fűszerezzük, locsoljuk meg olívaolajjal, és öntsük fel kb. 1 cm magasságig vízzel.
  6. A citromtól és az almától minden kissé édes, ám ugyanakkor savanyú "mediterrán" ízt kap.
  7. Ezek után ismét fóliázzuk le a tepsinket, és fél órára (220 fokon) rakjuk ismét a sütőbe. A fél óra eltelte után szedjük le a fóliát, és reszelt sajttal jól púpozzuk meg a töltött burgonyáikat, és rakjuk vissza további 30 percre.
  8. A "mű" elkészülte után szedjünk ki mindent a tepsiből, majd az ott maradt zöldséglevet szedjük át egy másik lábosba, ahol azt egy kevés tejszínnel és egy kanál liszttel mártássá sűrítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 165 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10196
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A story nagyjából mindig ugyan az... Meg kell próbálnom valami olyan ételt főznöm ami elsősorban kalória szegény(ebb), másodsorban pedig egészséges. A receptben egy kicsit csaltam, mivel csak az egyikben van hús, a másik az teljesen húsmentes, mondhatni vega. Az ételeimnél mindig az motivál, hogy jól lakjam, megkapjak belőle mindent, ami kell, és mindemellett ne hízzak tőle. Többnyire ülő munkát végzem emiatt 7-8 kiló súlyfeleslegre tettem szert, ám a receptjeimmel és a heti 3 alkalmi tornával 3 hónap alatt 9 kilótól szabadultam meg. Azt azért hozzá tenném ehhez, lemondattam a tejről, a fehér lisztről és a disznóságokról.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek