r
Nosalty Logó

Töltött galamb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött galamb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 959 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1917 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1937.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 959 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3874.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    1954 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4323 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1917 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A galambokat előző este belülről sózzuk, borsozzuk; kívülről csak sózzuk. Állni hagyjuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a beáztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, majd az apróra vágott hagymával, a májkrémmel és a fűszerekkel jól elkeverjük.
  3. A galambok testüregébe töltjük a masszát, majd a nyílást bevarrjuk.
  4. Egy tepsibe helyezzük a madárkákat a mellükkel felfelé,és beborítjuk őket a bacon szeletekkel.
  5. Aláöntjük a fehérbort és egy kevés vizet, lefedjük fóliával.
  6. Előmelegített sütőbe helyezzük, és 200 fokon 1 óráig sütjük, majd megfordítjuk.
  7. Leveszük a fóliát és meglocsoljuk az időközben kifolyt ízletes zsírjával.
  8. További 30 percig pirítjuk, és kész.
  9. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 15312
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 10.

Ajánló

Köretnek tört burgonyát ajánlok hozzá, melyet meglocsolunk a saját zsírjával. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyámtól kaptam egy pár pucolt galambocskát. Gondoltam nem levest főzök belőlük, hanem inkább sütőben mennek keresztül a metamorfózison.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek