r
Nosalty Logó

Töltött fürjtojás gombachipsszel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Töltött fürjtojás gombachipsszel
adag
Előkészítés
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 136 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2008.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 544 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk egy tálba jeges vizet. Majd egy kis lábasban forraljunk egy másikat. Tegyük óvatosan a fürjtojásokat a forró vízbe úgy másfél percre, majd át a jegesbe. Most óvatosan pucoljuk meg a tojásokat, vágjuk félbe, és gyűjtsük egy kis tálba a sárgájukat. A fehérjéket tegyük félre egy tányérra.
  2. A sárgákhoz adjuk hozzá a porított gombát, a majonézt, a szójaszószt és a tejfölt, sózzuk-borsozzuk (lazítsd tejföllel, ha szükséges), és habverővel keverjük simára, majd tegyük a hűtőbe 10 percre, hogy dermedjen.
  3. A gombákat szeleteljük fel vékonyan. Serpenyőben hevítsünk vajat, és ezen pirítsuk át mindkét oldalukon a gombaszeleteket, hogy szinte kiszáradjanak, roppanósak, de ne égettek legyenek.
  4. Microplane reszelővel (vagy a négyoldalú reszelő legdurvább felén) reszeljük rá a parmezánt egy deszkára vagy egy nagyobb tálra. Vegyük elő a tölteléket a hűvösből, és kiskanállal töltsük bele a fehérjecsónakokba, mindegyikbe ültessünk egy gombachipset, (én egy pici kaporággal díszítettem még). Így mehetnek a parmezánforgácsra, majd az asztal közepére. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2977
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 30.

Ajánló

Nagyszerű fogás a húsvéti asztalra, de ajánlom más alkalmakra is. A fürjtojás beltartalmi értéke sokkal magasabb, mint a tyúktojásé, és nézd milyen helyesek a gombacsónakok formájában!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy csodás, olasz húsvéti előétel egyszerűbb, magyar változata. Kaptam kipróbálásra egy csodás magyar füstölt fürjtojás terméket, fűszeres olívaolajban. Ez adta az ihletet és a recept, amit itt találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?