r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Ancsi konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ancsi :)
Töltött dagadó Ancsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Dagadó sütése

Töltelék

Összesen 1553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Dagadó sütése

Töltelék

Összesen 6211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Dagadó sütése

Töltelék

Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 1553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    567.6 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2826.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2351 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3721 micro
Összesen 6211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Dagadó sütése

Töltelék

Elkészítés

Dagadó sütése

  1. A dagadót már felszúrva vásároljuk, jó alaposan besózzuk kívül-belül. Hagyjuk állni egy kicsit.
  2. A dagadót megtöltjük a töltelékkel, és a lyukat hústűvel összetűzzük. Meghintjük egy kis sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben is.
  3. A húst és az 1 szem almát tepsibe tesszük, a fokhagymát héjastul beledobjuk, teszünk mellé 3 evőkanál zsírt.
  4. 10 percig 200 fokon sütjük, majd hozzáöntjük az 1 dl bort és az 1 dl vizet, letakarjuk alufóliával, és 160 fokon 1,5 órát sütjük.
  5. A végén, ha a hús megpuhult, még 180 fokon pirítjuk fólia nélkül.
  6. Sütés után hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb szeletelni.

Töltelék

  1. Vízbe áztatjuk a zsömlét, majd jól kicsavarjuk, a hagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk, és a 4 db tojást keményre főzzük.
  2. A főtt tojást apróra vágjuk, és összekeverjük a hagymával (én a zsírt is hozzá szoktam keverni, ettől a végén nem lesz száraz a töltelék), zsömlével, petrezselyemmel, 1 db tojássárgájával. Fűszerezzük sóval, borssal, egy kis fűszerpaprikával. A fehérjéből habot verünk, majd óvatosan a töltelékhez keverjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 62635
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ancsi :) 22 recept

Finom és magyaros étel, különféle alapanyagokból, minden alkalommal, más és más ízvilágot alkothatunk.

Hozzávalók

Dagadó sütése

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?