Töltött dagadó 8.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
250g sertésdagadó1173 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
17g kenyér46 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
8g sajt29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
-
2g zsemlemorzsa7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1493
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
1500g sertésdagadó7035 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g leveskocka100 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
3g zselatin10 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
45g disznózsír406 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
8943
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
65.3g sertésdagadó306 kcal
-
13.1g darált sertéshús24 kcal
-
7.8g főtt tojás12 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
1.3g leveskocka4 kcal
-
4.4g kenyér12 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.2g sajt8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2g disznózsír18 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
389
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.1 g
Zsír
-
Összesen 138.6 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1483.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 1085 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 175.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 362 micro
Összesen
1493
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 282.8 g
Zsír
-
Összesen 831.8 g
-
Telített zsírsav 304 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8899.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 652 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 1392 mg
-
Nátrium 6512 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1055.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 613 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 376 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 933 mg
-
Retinol - A vitamin: 515 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1172 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2174 micro
Összesen
8943
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
389
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg sertésdagadó
-
30 dkg darált sertéshús
-
3 db főtt tojás
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1.5 teáskanál zselatin
-
2 csipet rozmaring
-
1 csipet kakukkfű
-
3 kávéskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek disznózsír
-
2 csipet szerecsendió
Elkészítés
- A töltelék összeállításához a húskockákat a zselatinnal felfőzzük, hűtjük.
- A petrezselymet apróra vágjuk, a főtt tojásokat feldaraboljuk, és az összes hozzávalót összedolgozzuk.
- Ha nagyon lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát adunk hozzá.
- Ezzel a masszával a nyitott hústasakot megtöltjük - nem túl keményre, mert sülés közben megdagad- , hústűvel a nyílást összetűzzük.
- Kenderzsineggel formára kötözzük /a műanyag megolvadhat!/.
- A tepsibe 1-2 dl vizet és 3-4 ek. zsírt teszünk, erre rakjuk - a hús alá- a krumplit, paprikát, paradicsomot, hagymát és különféle zöldségeket.
- A ráhelyezett húst picit sózzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és megszórjuk rozmaringgal.
- Fedő alatt - mert van fedele- 250 fokon 1/4 óráig, utána 180 fokon 1 óráig sütjük.
- Utána levesszük a fedelét, és 2 húskockából készült lével locsoljuk, és persze a saját levével is. Ha úgy látjuk a színéről, fordítjuk.
- Ha késznek látjuk, mindkét oldalát meggrillezzük /a sütőben/.
- A húst deszkára tesszük hűlni, és utána megszabadítjuk a tűtől és a kötözéstől.
- Forrón nem szabad szeletelni, mert szét fog esni!
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16056
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 04.
Ajánló
Nálunk nagyon menő! Most barnarizs köretet készítettem hozzá. Egyébként bármilyen köret illik hozzá, és bármilyen saláta.
Receptjellemzők
NS
17520 recept
Nem csak ünnepi alkalmakkor készülhet el, mert olyan "rájárós" étel, hidegen is kitűnő, uzsonnára, vacsorára egyaránt. A receptet szintén anyukámtól örököltem, nem mindennap - mert igencsak időigényes -, de elég gyakran megcsinálom.