r
Nosalty Logó

Töltött dagadó 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
ze(n)derta
Töltött dagadó 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 4682 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 586 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    419.5 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2605.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    1180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 4682 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót óvatosan felszúrjuk (ezt a hentes is elvégzi nekünk), és besózzuk.
  2. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk.
  3. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, a petrezselyem zöldjével együtt.
  4. A darált húshoz hozzáadjuk az alaposan kifacsart zsemlét, a tojást, a fokhagymát és petrezselyem zöldjét. Sóval, pirospaprikával és őrölt borssal ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk.
  5. A tölteléket a dagadó üregébe töltjük, majd a végét hústűvel összetűzzük, vagy összevarjuk.
  6. A tepsibe kevés vizet öntünk, és alufóliával letakarva kb. 1 óráig sütjük.
  7. Levesszük róla az alufóliát, és megpirítjuk a tetejét.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 55777
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött dagadó 3.
ze(n)derta 188 recept

Amikor legelőször akartam elkészíteni ez a receptet, még nem tudtam, hogy a nyúja hivatalos neve a dagadó. Azóta már megtanultam ;-). Igazán másnap tudjuk tálalni, mert hidegen lehet nagyon szépen szeletelni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?