r
Nosalty Logó

Töltött cukkini olaszosan sült zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Töltött cukkini olaszosan sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2247 micro
  • Lut-zea
    4149 micro
Összesen 606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    176.2 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6704.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1895 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2475 mg
  • Nátrium
    1805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1666.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1064 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2368 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8989 micro
  • Lut-zea
    16595 micro
Összesen 2419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    422 micro
  • Lut-zea
    778 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, hosszában elvágjuk, és a belsejét egy kanál segítségével kivájjuk. Talpakat csinálunk nekik, mégpedig úgy, hogy az aljukból levágunk egy vékony szeletet, így nem fognak felborulni a tepsiben.
  2. Egy kevés olívaolajat hevítünk, amelyen megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a cukkini belsejéből kikapart cukkini húst felaprítva.
  3. Újabb 15 percig pároljuk, közben fűszerezzük: sóval, borssal, ételízesítővel, oregánóval és bazsalikommal. Az apróra vágott fokhagymát és a paradicsompürét is hozzáadjuk. Amikor minden puha (összesen kb. 30 perc), felöntjük a tejszínnel, és még néhány perc alatt összefőzzük a ragut (ha túl híg lenne, akkor egy kevés ételsűrítővel megszórjuk, nekem nem kellett).
  4. A cukkiniket megtöltjük a húsos masszával, és paradicsom szeleteket teszünk rá, és mozzarella szeletekkel beborítjuk.
  5. Egy tepsit vajjal kikenünk, majd belehelyezzük a cukkiniket, alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig pároljuk. Majd levesszük a fóliát, és reszelt sajttal megszórjuk, és további 15 percig fólia nélkül sütjük, ameddig a sajt szép aranybarna nem lesz.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13325
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 31.

Ajánló

Én sült zöldségekkel tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött cukkini olaszosan sült zöldségekkel
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A meleg nyári napokra kiváló, könnyen elkészíthető étel! Laktat, mégsem kalória bomba. Itt a cukkini idénye, érdemes kipróbálni: szép cukkiniket vettem a piacon. Rántva, párolva, grillezve és lecsóban is nagyon szeretjük, de most arra gondoltam, hogy valami mást, egy önálló változatot készítek belőle. Darált húsos, paradicsomos, mozzarellás raguval töltöttem meg, de sokféleképpen variálható. Ahogy sült a sütőben, finom illatok terjengtek, és alig vártuk, hogy megkóstoljuk majd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!