r
Nosalty Logó

Töltött cukkini 12. -hús nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Flikflak
Töltött cukkini 12. -hús nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 464 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 930 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2711 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    6197 micro
  • Lut-zea
    7008 micro
Összesen 464 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3206.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    418 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    511 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5422 micro
  • β-crypt
    925 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    14016 micro
Összesen 930 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    757 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon megpirítjuk.
  2. A kaliforniai paprikát apróra kockázzuk, majd kevés olívaolajon addig sütjük, míg szépen megpirul - időnként megrázogatva az edényt, hogy ne törjük a paprikákat.
  3. A krumplikat is felkockázzuk igen kicsikre, s ezt is pirosra sütögetjük szintén kevés olívaolajon.
  4. A nagyobb rántani való cukkinit hosszában félbevágjuk, közepét kikanalazzuk a vágódeszkánkra - úgy, hogy elég húsa maradjon a cukkininek -, s a zsenge magos belsőt deszkán kicsit kisebbekre vagdossuk, majd ezt is betesszük egy serpenyőbe. A kisebb rántani való cukkininek én csak a külső részét használtam (A belső részét felhasználtam cukkinifasírthoz, de gondolom nem ront az ízén, ha egész kicsi a cukkini, s a teljes egészét beletesszük.) Szóval, a héját kb. fél centiméternyi hússal vágtam le négy oldalról, ezeket pici kockákra aprítottam, majd betettem a serpenyőbe a már várakozó "cukkinibelsők" mellé, és az egészet kevés olívaolajon sütögettem. Amikor már úgy tűnik, hogy a héja is megpuhult, akkor tépkedjük rá a bazsalikomleveleket. Kissé átforgatjuk vele együtt a tűzön, majd levesszük ezt is.
  5. A kivájt cukkinifeleket belefektetjük egy olajjal finoman megcsepegtetett sütőedénybe és igen kevés vajat teszünk a belsejébe (vagy több darabkát, de még jobb, ha olvasztott vajjal megkenegetjük a belsejét). Így egy kissé elősütjük a cukkiniket, olyan puhára, hogy miután megtöltjük töltelékkel már csak annyi ideig lesz bent, míg megolvad a sajt, s igazán összeolvadnak az ízek is. Ez max. 10 perc lesz, tehát, szinte ehető puhaságúra süssük elő.
  6. A zöldhagymát vékony karikákra szeljük.
  7. Az olívabogyót felkarikázzuk- a mandulával együtt.
  8. A paradicsomkarikákat kisebb darabokra vágjuk.
  9. A sajtot picire kockázzuk.
  10. Ezek után egy edényben összeforgatjuk az összes pirított és nyers összetevőt, meghintjük ízlés szerint sóval, s belekeverjük a fél lime reszelt héját is.
  11. Mikor a cukkinink megpuhult a sütőben, megtöltjük a töltelékkel és körülbelül 10 percre visszatoljuk.
  12. A töltelékünkből jócskán maradni fog - ami nem baj, mert sokféleképp fogyaszthatjuk. Akár más zöldségeket is tölthetünk egyidejűleg a cukkinivel.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 364
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 142346
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 20.

Ajánló

Én kétféleképp fogom még megkóstolni a megmaradt tölteléket: csirkemellszeleteket hirtelen megsütni, majd tepsibe fektetve a tölteléket ráhalmozva összesütni  melegszendvicskrém gyanánt Ezen alkalommal gombafejeket is töltöttem ezzel, ám a gomba valahogy elütötte az ízét - ezért azt nem javaslom. Ám simán lehet, hogy további módosítások során kiváló lehet gombához is :o) És még valami: Páromnak az olívabogyó íze kilógott  a sorból, nekem passzolt.. de hát... mindenütt ez lesz: ízlések és pofonok :o) Köretként a rizs, a burgonya és a köles számos elkészítési módján megfelelő lehet.  Mi barna basmati rizzsel ettük.   Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött cukkini 12. -hús nélkül
Flikflak 30 recept

A recept alapötlete Kiki Fetával töltött gombafeje volt, de nem volt itthon minden hozzá.. Így született ez a töltött cukkini. (Lehet, hogy már feltűnt, hogy szinte minden étel 250 fokon készül nálam. Hát, ahol lakunk éppen, ott a sütő csak maximumon működik :o)). Ez néhány étel elkészítését lehetetlenné teszi, de van amihez ideális.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek