r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell krumplipürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Töltött csirkemell krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

csirkemellhez

krumplipüréhez

Összesen 1003 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

csirkemellhez

krumplipüréhez

Összesen 4007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

csirkemellhez

krumplipüréhez

Összesen 162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4090 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8923 micro
Összesen 1003 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    232.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7673 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    1487 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    2774 mg
  • Nátrium
    2430 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1294.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    1423 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    947 micro
  • Kolin:
    962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16358 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35691 micro
Összesen 4007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1445 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

csirkemellhez

krumplipüréhez

Elkészítés

csirkemellhez

  1. A csirkemelleket megmossuk, majd szárazra töröljük.
  2. A csirkemelleket egy éles, hegyes késsel a vastagabbik végének közepén felszúrjuk, és mély, széles zsebeket vágunk bele úgy, hogy ne szúrjuk-vágjuk ki az oldalait. Az üregeket kezünkkel sózzuk és enyhén borsozzuk.
  3. A spenót leveleket megmossuk, majd félig nedvesen egy lábasba tesszük. Picit megsózzuk, és fedő alatt megfonnyasztjuk. Ha kész, kihűtjük.
  4. A megfonnyasztott spenótot egy villa segítségével összepasszírozzuk. A mozzarellát apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a spenótpéppel. Ekkor tegyük bele a szerecsendiót is. Ezzel a masszával megtöltjük a csirkemelleket, és fogvájóval összetűzzük.
  5. A csirkemelleket kívülről enyhén megsózzuk, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban szép ropogósra sütjük. (Hogy jól átsüljön, többször forgassuk meg az olajban.)
  6. Tálalás előtt hűtsük langyosra, mert csak úgy lehet gusztusosan szeletelni.

krumplipüréhez

  1. A krumplikat hámozás, mosás után enyhén sós vízben főzzük puhára.
  2. A főtt krumplikat hámozás után törjük össze. Tegyük bele a vajat és a tejet. Keverjük habosra. Forrósítsuk fel, és amennyiben szükséges, sózzunk utána.
  3. A kihűlt csirkemelleket vágjuk félbe vagy szeleteljük fel. Így tegyük tányérokra a krumplipüré mellé.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3264
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 19.

Ajánló

Lerövidíthetjük az előkészítési munkát, ha a csirkemelleket előző este töltjük meg. Így az ebédnél már csak ki kell venni a hűtőből, és bepanírozni, majd sütni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött csirkemell krumplipürével
Lizinka_ 589 recept

Színes és kívánatos! A spenót íze jól harmonizál a mozzarellával. A gyermekem számára így nem ijesztő a spenót vad zöld színe. Mi csak "színes pipimellnek" hívjuk. A rántott csirkét néha ezzel a fajta elkészítési móddal variálom.

Hozzávalók

csirkemellhez

krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?