r
Nosalty Logó

Töltött aranygaluska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Töltött aranygaluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához:

A szóráshoz:

A vanília mártáshoz:

Összesen 1434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához:

A szóráshoz:

A vanília mártáshoz:

Összesen 5734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához:

A szóráshoz:

A vanília mártáshoz:

Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    250.3 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5408.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1309 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1343 mg
  • Nátrium
    2200 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760.3 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 5734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A szóráshoz:

A vanília mártáshoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, cukrot, sót, reszelt citromhéjat összekeverjük, a közepébe beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojást, és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk. A végén az olvasztott vajjal szép hólyagosra dagasztjuk.
  3. Duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, fél cm vastagra nyújtjuk, sűrű baracklekvárral megkenjük, majd félbehajtjuk, és 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  5. Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott vajjal lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk. Még 20 percet kelesztjük letakarva.
  6. 200 fokra melegített sütőben megsütjük kb. 25 perc alatt.
  7. Ha barnulna a dió, fóliával befedjük, hogy meg ne égjen.
  8. A vaníliamártáshoz valókat összekeverjük, és felfőzzük.
  9. Az aranygaluskát még melegen, porcukorral meghintve, vaníliamártással fogyasszuk. Kicsit eltérő a hagyományostól. Nagyon finom lett. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17842
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom ez a lekvárral töltött aranygaluska. Aki még nem kóstolta, bátran készítse el!

Hozzávalók

A tésztához:

A szóráshoz:

A vanília mártáshoz:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?