r
Nosalty Logó

Tökmagos kenyér Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Tökmagos kenyér Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 611 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3666 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 611 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7810.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    677 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    4462 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    528 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 3666 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 2 dl vizet meglangyosítjuk, beletesszük a nádmelaszt és az élesztőt, 3-4 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgépbe tesszük az öregtésztát, az élesztős-melaszos vizet, a joghurtot, tökmagolajat, sikért, aszkorbinsavat, burgonyapelyhet, rozskovászt, 1-1 marék tökmagot és napraforgómagot, felülre pedig a liszteket és a sót. Megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát jól átgyúrjuk, kenyérformára alakítjuk, valamilyen fedeles edénybe tesszük (jénai, római tál, kacsasütő /én ez utóbbiba tettem/) , langyos vízzel lespricceljük, bevagdossuk a tetejét, megszórjuk tökmaggal, és lefedve 20 percig 50 fokon kelesztjük a sütőben.
  4. Ha újra megkelt, a sütőt feltekerjük 200 fokra, és 35 percig lefedve sütjük a kenyeret, aztán levesszük a fedőt és a hőt is 180 fokra, és még jó 10 percig barnítjuk a kenyeret.
  5. Ha megsült, rácsra téve hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2311
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökmagos kenyér Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Családom délután szólt, hogy nincs itthon kenyerünk. Mivel mindannyian szeretjük a rozsos kenyeret, nem volt kétség, hogy azt készítek. Szerencsére mindig csücsül a hűtőmben néhány adag öregtészta, így vacsorára el is készült a friss kenyér, ami a rozsliszttől és a tökmagolajtól, melasztól jó sötét lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek