r
Nosalty Logó

Tökmagleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ceglédi Manka
Tökmagleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1052 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2496 micro
  • β-karotin
    6278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 263 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2336.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2994.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2511 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    547 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9983 micro
  • β-karotin
    25114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2061 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 1052 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    697 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kikaparunk egy sütőtök (most épp muskotályos volt itthon) magjait, és a köztük lévő zöldséghússal együtt egy magasabb falú fazékba tesszük.
  2. Megpucoljuk az itthon talált zöldségeket, és azok is a fazékba kerülnek. (Egészben.)
  3. Felöntjük kb. 2 liter hideg vízzel, és amikor felforr, alacsony lángon, gyöngyözve főzzük tovább. Sózzuk, belerakjuk a borsszemeket és köménymagokat. Meghintjük egy csipet sáfrányos szeklicével.
  4. Fedő alatt, 1 óra alatt készre fő. Kiszedegetjük a zöldségeket, a levet leszűrjük, és -most- kiskocka-tésztával kínáltam.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2132
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 28.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Ceglédi Manka 31 recept

Gyakran találkozom a hamis húslevesként emlegetett tökből készült étel receptjeivel, amik egy dologban egyeznek: nincs két egyforma elkészítési módja. :-) Csinálják a főző- vagy sütőtök magjából, húsából és/vagy héjából. Főzik hosszan, főzik röviden, leszűrik az elején, vagy csak a főzés végén. VISZONT mindenki dicséri, hús- és növényevők egyaránt. Végül senki receptjét nem követtem, érzés alapján főztem meg tökmagból, idényzöldségekkel. Valóban nagyon finom, és megtévesztően emlékeztet a húsleves ízvilágára.  Elfogyott a vöröshagymám, de legközelebb azt is rakok bele héjastól, a színhatás kedvéért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!