r
Nosalty Logó

Tökkrémleves rántotta betéttel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Zoli
Tökkrémleves rántotta betéttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 87 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 344 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 21 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3013 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 87 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4172.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    3382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12054 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 344 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    302 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 21 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A tököt meghámozzuk, a magjait kikaparjuk, és kb. mokkacukor nagyságúra feldaraboljuk.
  2. A sárgarépákat megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
  3. Egy rozsdamentes fazékba beleöntjük az első adag olívaolajat és a sót, majd egy kicsit megpirítjuk a sárgarépa karikákat. Hozzáadjuk a tököt, felöntjük egy liter vízzel, beletesszük a fűszereket, és puhára főzzük. Amikor megfőtt, félretesszük hűlni.
  4. Amikor annyira meghűlt, hogy tovább tudunk vele dolgozni, összeturmixoljuk.
  5. Ismét felforraljuk, és ízlés szerint még sózhatjuk vagy fűszerezhetjük. A levesbetéteket a tányérokra tesszük, és rámerjük a levest.

A levesbetéthez

  1. A tojásokat feltörjük, és egy tálkában felverjük. Megsózzuk, és belekeverjük a zabkorpát.
  2. Egy serpenyőbe felhevítjük a második adag olajat, a tojásrántotta alapanyagot két adagban palacsinta vastagságúra kisütjük. Így két rántotta palacsintát kapunk. Azon melegében feltekerjük mindkettőt, mint a palacsintát, és hagyjuk hűlni.
  3. A kihűlt tekercseket ujjnyi szélességben felszeleteljük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 803
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 16.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a könnyű levest.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Augusztus elején komoly műtéten estem át, ezért teljes mellszélességgel diétáznom kell. Főképpen a szénhidrátot, az apró magvas gyümölcsöket és zöldségeket kell teljesen visszafognom. A fantáziám és az alkotókészségem viszont a régi, ezért igyekszem minél változatosabban elkészíteni a mindennapi eledelemet. Ennek egyik sikeres terméke az azóta már többször elkészített, ízletes és könnyű leves.

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek