r
Nosalty Logó

Tökéletes húsleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Tökéletes húsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    1743 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2482 micro
  • β-karotin
    6296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    162 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    126.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16700.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    13944 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1814.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5172 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1015 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    19860 micro
  • β-karotin
    50364 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1292 micro
  • Lut-zea
    4178 micro
Összesen 1894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    617 micro
  • β-karotin
    1566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat előkészítjük a főzéshez. Fazékba tesszük őket, majd hideg vízzel engedjük fel. A fazekat szinte teljesen töltsük fel vízzel (amennyiben 7 literes űrtartalommal dolgozunk), csak annyi helyet hagyjunk, amennyi zöldséget adunk majd hozzá. A húsleves annál finomabb, minél lassabban, minél hosszabb ideig fő, ezért a legalacsonyabb lángon kezdjük el főzni. Idő hiányában a kezdőponttól a lehabozásig főzhetjük magasabb lángon is.
  2. A vöröshagymákat megmossuk, majd kétfelé vágjuk. A héjrészeket nem távolítjuk el. Egy lábosban vagy platnin a vágási felülettel lefelé helyezve feketedésig pirítjuk a hagymákat úgy, hogy közben folyamatosan a felülethez nyomjuk őket a kezünkkel. A feketedéstől ne ijedjünk meg, ez az ízeket nem befolyásolja, azonban szükséges ahhoz, hogy a leves színe minél szebb legyen.
  3. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. Karalábéból, zellergumóból csak kis darabot adunk a leveshez, ezért a megmaradt részeket célszerű lefagyasztani a következő húsleveshez.
  4. A fövő levesünket folyamatosan ellenőrizzük, majd ha habozni kezd, egy szitával vagy szűrővel lehabozzuk. Ezt a műveletet többször is megismételjük, hiszen a hab nem egyszerre keletkezik. Azért van szükség erre az eljárásra, hogy a leves ne legyen zavaros, azaz kellően tiszta legyen.
  5. Ha a leves felforrt, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, a sót, a fűszereket és a petrezselyemzöldet. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek puhára főnek. A levest kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük tovább.
  6. Ha a leves elkészült, a zöldségeket és a húst szűrőkanállal kiemeljük. A levet egy megfelelő méretű edénybe szűrjük át.
  • Receptkönyvben: 396
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 117
  • Össznézettség: 133985
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes húsleves
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Ez az egyik olyan receptem, amit még soha nem rontottam el. Leginkább azoknak szeretnék kedvezni vele, akik kezdők a konyhában, avagy a húsleves készítésében.  Természetesen lehetőség van más húsrész vagy csont használatára is, én most csirkéből készítettem a levest. A megadott mennyiségek egy 7 literes fazékra vonatkoznak. Gyakran készítem ezt az ételt, mert alapléként sokszor van szükségem rá. Használom paradicsommártáshoz, gulyásleveshez és minden olyan fogásnál, ahol gazdagabb ízvilágot hoz létre, mint a víz. Jó szívvel ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek