r
Nosalty Logó

Tőkehal sütőben sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Tőkehal sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2460 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 617 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6748.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1094 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    973 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    2058 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    905.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1642 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 2460 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    512 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, egy nagy tepsit kikenünk az olívaolajjal.
  2. Egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük a kockára vágott kolbászt sütni, amikor egy kis zsír már kisült belőle, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és 1 percig főzzük.
  3. Belerakjuk a felkockázott paradicsomot, a bor felét, és addig főzzük, míg a bor majdnem teljesen elpárolog (2-4 perc). Keverjük bele a babot, ha szükséges sózzuk, és levesszük a tűzről.
  4. A halfiléket sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a tepsibe. Rákanalazzuk a paradicsomos keveréket, ráöntjük a maradék bort. Alufóliával lefedve, berakjuk a forró sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x25x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 97542
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 08.

Ajánló

Bor helyett használhatunk húslevest, vagy csak vizet. Süthetünk hozzá burgonyát a sütőben. Én először azt raktam be sülni, mire a halat összedobtam, már félidőben volt, és egyszerre lett kész. (és én nagyon lassú vagyok)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a receptnek nincs különösebb story-ja, csak kíváncsi voltam, milyen lehet a "babos hal".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek