r
Nosalty Logó

Tokány Tábori József konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tábori József
Tokány Tábori József konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3395 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3334 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    898 micro
  • Lut-zea
    2568 micro
Összesen 683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    335.8 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    2808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8459.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    661 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    5094 mg
  • Nátrium
    1180 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2661.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20371 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    109 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    482 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4083 micro
  • Kolin:
    2233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20002 micro
  • α-karotin
    411 micro
  • β-karotin
    4153 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    5386 micro
  • Lut-zea
    15411 micro
Összesen 4100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    145 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját vékony csíkokra vágjuk, a gombát megmossuk, negyedeljük.
  2. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd a csíkokra vágott húst hozzáadva fehéredésig pirítjuk.
  3. Ha kész, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot,paprikát, a zúzott fokhagymát, a borsót és agombát.
  4. Fűszerezzük borssal, köménnyel, és 2 ek majorannával, majd sózzuk, éslassú tűzön főzzük puhára.
  5. A májat eközben vágjuk kockáraés egy serpenyőben, kis olajonkülön pirítsukmeg. (Nem szabad nagyon megsütni, akkor a jó, ha a belseje egy picit rózsaszín marad!)
  6. Ha a hús megpuhult, szórjuk meg pirospaprikával, adjuk hozzá a megpirított májat, a karikára vágott uborkát és öntsük rá a tejfölt.
  7. Szintén lassú tűzön, óvatosan kevergetve 10-15 perc alatt összefőzzük!
  8. Tésztával tálaljuk!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9507
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tokány Tábori József konyhájából
Tábori József 18 recept

Valahol a neten találtam hasonló receptet, és gondoltam, kipróbálom. Nem bántam meg, nagyon finom, akinek jutott  dicsérte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!