r
Nosalty Logó

Tojástekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Tojástekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 908 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1894 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    1023 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    2046 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3096 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1150 micro
Összesen 908 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát és a sajtot csíkokra, a magozott olajbogyót karikára szeljük, a tojásokat egy tálba ütjük és felverjük csipet sóval.
  2. A serpenyőt felmelegítjük és enyhén megsütjük a sonka mindkét oldalát.
  3. A sonkát kivesszük és a lilahagymát is megfuttatjuk, amíg enyhén aranybarna színt kap.
  4. Kitesszük a hagymát és megsütjük a tojáslepényt mindkét oldalán (mint a palacsintát).
  5. Ha megsült a lepény melegen megtöltjük, először a sonkával borítjuk, majd a sajtot, paprikacsíkot, olívabogyó karikákat, hagymát középre helyezzük, és a lepényt feltekerjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 428
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 38068
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 30.

Ajánló

Ha vékony lepényt sütünk, akkor érdemes a tekerésnél hajtásokhoz is tenni tölteléket, nemcsak középre. Tetszés szerint bővíthető a töltelék köre (gomba, más sajtok, uborka, stb.). Vendégváráshoz szeljük karikákra, falatkáknak.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

A tojás évszázadokon keresztül alapvető élelmiszernek számított, világszerte az élet kezdetét jelképezi, a termékenység és az újjászületés szimbóluma, emiatt is lett a Húsvét egyik jelképe.Napjainkban számtalan érv és ellenérv lát napvilágot arról, hogy jó-e a tojás fogyasztása, vagy sem. Ennek eldöntése természetesen egyéni feladat, kinek hogyan illeszthető az étrendjébe, gondolkodásmódjába. Az azonban fontos, ha része a tojásfogyasztás az étkezési kultúránknak, ügyeljünk arra, hogy ellenőrzött, napot, magokat látott, kapirgáló tyúkoktól származó, friss tojást fogyasszunk.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek