r
Nosalty Logó

Tojással töltött fasírt panírban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Tojással töltött fasírt panírban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2560 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5118 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2780.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1175 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1812 micro
Összesen 2560 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.7 g

Zsír

  • Összesen
    363.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5561.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2137 mg
  • Nátrium
    2101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    644 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2349 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3623 micro
Összesen 5118 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a főtt tojást és tegyük félre. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes hőfokon, és adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát és a fokhagymát. 5 percig sütjük, amíg megpuhul.
  2. Helyezzük a húst egy nagy tálba, és adjuk hozzá a hagyma keveréket. Keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, a tojást, a sót és a frissen őrölt fekete borsot. Alaposan keverjük össze.
  3. A tojásokat forgassuk meg a lisztben, és csomagoljuk be a húsos keverékkel minden egyes tojást. Forgassuk meg a húsos tojásokat a zsemlemorzsában.
  4. Melegítsük fel az olajat. Süssük a tojásokat 5-10 percig, vagy ameddig nem sül át, és szép piros ropogós nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11465
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fasírtot akartam készíteni ebédre, de valahogy ahhoz a hagyományos fasírthoz nem nagyon ragaszkodott egyikünk sem. Már régóta szemeztem ezzel a recepttel, most úgy gondoltam, hogy elkészítem. Fasírtnak fasírt, de mégis egy kicsit más.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?