r
Nosalty Logó

Tojásos nokedli pirított szalonnával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tojásos nokedli pirított szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A saláta

A nokedli

Összesen 986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A saláta

A nokedli

Összesen 1970 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A saláta

A nokedli

Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7148.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    6108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2426 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2490 micro
Összesen 986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14297.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    12217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1772.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4852 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4979 micro
Összesen 1970 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A saláta

A nokedli

Elkészítés

A saláta

  1. A salátát alaposan megmossuk, külső leveleit eltávolítjuk.
  2. Két edénybe 2*5 dl vizet és 2*2 ek ecetet öntünk. Egyikbe 2 ek cukrot, másikba 2 tk sót keverünk el oldódásukig. Ízlés szerint a salátaleveleket egészben hagyva, vagy apróbbra tépkedve elosztjuk a sós és az édes edényekben. A saláta legbelső, zsenge része a legfinomabb, mindig maradéktalanul felhasználom! Legalább 1 órát állni hagyjuk, de akár 2-8 órát is ázhat, idővel egyre puhább lesz a saláta; ízlés kérdése. Nyáron hűtőből kivéve a legjobb.

A nokedli

  1. Kimérünk 25 dkg lisztet, hozzáadunk 1 tojást, 1-2 tk sót és ~1-1.5dl vizet 2 részletben, a végén, csak amennyit felvesz a liszt. Ha túl híg lenne, liszttel sűrítjük, nincs fix mennyiség: nem túl sűrű, nyúlós masszát kell kapnunk.
  2. Egy közepes lábosba legalább 2 l vizet forralunk, és 2-3 tk sót adunk hozzá. Nokedliszaggatóval, vagy vizes kés hegyével beleszaggatjuk a tésztát a forró vízbe, pár percig főzzük, tésztaszűrővel lecsepegtetjük, egy főzőedénybe tesszük át.
  3. A szalonnát/sonkát apróra vágjuk, és kevés olajon v. zsíron megpirítjuk, majd kisült zsírjával együtt a nokedlihez adjuk.
  4. Felverünk 4-7 tojást, ízlés szerint. A kész nokedlit újra hevíteni kezdjük, folyamatos kevergetés mellett, ha forró, ráöntjük a felvert tojásokat. Folyamatos kevergetés mellett (az aljára könnyen lesül a tojás!), 1-2 perc után lekapcsoljuk, s további 1-2 perc után kész: csak addig hagyjuk az edényt a tűzön, amíg még krémes és lágy a tojás, nem készítjük kemény-fojtós rántottáig! Ízlés szerint sózzuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 106
  • Össznézettség: 49016
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 19.

Ajánló

Melegen tálalom a hideg salátával, így hamisítatlan nyári elemózsia. Savanyúságokkal is remekül kombinálható, a paradicsomsaláta is illik hozzá, de önmagában is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is az olyan ételek egyike, amit a végtelenségig képes lennék enni. Megunhatatlan, gyermekkorom óta imádom, nyáron ropogósan friss fejes salátával ettük, amit délelőtt szedtünk a papával a kertben. Mama 3-4 fej salátának csak a legbelső zsenge részét felhasználva, külön tálat csinált a gyerekeknek; ami percek alatt elfogyott! Hússal, vagy anélkül is igazán laktató egytálétel, télen savanyúsággal szoktuk fogyasztani: a gyöngyhagyma, a kosszarvú paprika, vagy az almapaprika illik leginkább hozzá.

Hozzávalók

A saláta

A nokedli

Címlapról ajánljuk

További cikkek