r
Nosalty Logó

Tojásos-lecsós tarhonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tojásos-lecsós tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4878 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4211.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    3133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 1222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    217.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16847.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    12534 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1304.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    389 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1521 micro
  • Kolin:
    1385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    2283 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3361 micro
Összesen 4878 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    313 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, és felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  3. A tojásokat felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
  4. Egy közepes tepsit kiolajozunk, belerakjuk a tarhonya felét, ráöntjük a lecsót, elosztjuk rajta a tojás és kolbász szeleteket. Ráöntjük a maradék tarhonyát.
  5. A tejfölbe belekeverjük a mustárt, és ráöntjük a tarhonya tetejére. Ráreszeljük a sajtot, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5701
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos-lecsós tarhonya
Salamon Csilla 1202 recept

Itt a lecsó szezonja. Ajánlom mindenkinek, aki szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek