r
Nosalty Logó

Tojásmentes hajdinapalacsinta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tojásmentes hajdinapalacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1792 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 448 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3892.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    833 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    1677 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 1792 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hajdinalisztet, lenmagot, sót, cukrot, sütőport összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a mandulatejet, csomómentesre keverjük.
  3. Hozzáadjuk a vizet, és jól elkeverjük.
  4. Legalább 10 percig állni hagyjuk, míg a lenmag kifejti hatását. A lenmag áztatva kiszivárogtatja az olaját, ami besűríti a keveréket.
  5. Közepesen meleg lángon minden egyes palacsinta előtt egy evőkanál olajjal meglocsolva a palacsintasütőn kisütjük, 2-2 perc alatt sütve mindkét oldalát. Az első palacsintáknak lehet, hogy hosszabb ideig kell sülniük majd, míg a palacsintasütő felmelegszik. A hajdinaliszt nem ég meg könnyedén, nem kell aggódnunk. Érdemes szilikonos lapáttal fordítani, mivel törékenyebb a fehér lisztes palacsintáknál. 8-9 db lesz belőle.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2469
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 23.

Ajánló

A lenmag segít az emésztésben, omega 3 zsírsavakban gazdag, csökkenti a rák kialakulásának veszélyét, segít a haj és a körmök egészséges növekedésében, a bőrt táplálja, a változó kor és a havi betegség kellemetlen tüneteit enyhíti. A zsírpárnácskák leküzdésében is segít. Ne haladjuk meg a napi 1 evőkanálnyi adagot személyenként, mert enyhe laxativ.

Receptkategóriák

Legfinomabb mézzel, de avokádókrémmel, tükörtojással, lekvárral és párolt gyümölcsökkel is finom. Lenmag vagy gyümölcsök helyettesíthetik a tojást különböző ételekben. A lenmag összetartó hatású, a gyümölcsök pedig nedvességet adnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek