r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojáslikőrös szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 891 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3558 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 891 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    191.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3246.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1414 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 3558 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport.
  2. A cukrot a tojással és a vaníliás cukorral jó habosra verjük. A puha vajat is hozzákeverjük, majd hozzáöntjük a tojáslikőrt, végül a sütőporos lisztet is beleforgatjuk.
  3. Egy kis tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A krémhez a tejszínt egy kisebb lábasba öntjük. Hozzáadjuk a csokit, a cukrot, a kakaóport és a vajat, majd összemelegítjük alacsony hőfokon. Ne főzzük, csak addig melegítsük, míg a cukor és a csoki is felolvad, és sima, egynemű massza nem lesz.
  5. Kihűtjük és betesszük a hűtőbe. (Legjobb előző este elkészíteni, de ha nem gondolkodtunk előre, akkor egy fél órára tegyük a mélyhűtőbe.)
  6. Ha a tészta megsült és kihűlt, kettévágjuk.
  7. A krémet egy elektromos habverővel, alacsony fokozaton kicsit krémesre keverjük, de csak módjával, nehogy csomós legyen.
  8. A tetejére tojáslikőrből és porcukorból máz készül. A tojáslikőrhöz annyi porcukrot keverünk, hogy cukormáz sűrűségű legyen. Ezzel bevonjuk a tortát, és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8817
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 20.

Ajánló

Fázisfotók itt láthatók az elkészítésről.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit húsvét környékén készítettem, és volt egy zacskó zselétojásom, így azzal díszítettem a tetejét, mivel csak kevés időm maradt valami szebbre. A tésztájában nem éreztem az alkoholt, de a mázban igen. Nem gyerekeknek való, de nekünk, felnőtteknek nagyon ízlett. Idén locsolóváró süti lesz belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!