r
Nosalty Logó

Tojáskrémmel töltött gombafejek orly-i módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Tojáskrémmel töltött gombafejek orly-i módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tojáskrémmel töltött gombához

Az orly-i bundához

A sütéshez

Összesen 1721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tojáskrémmel töltött gombához

Az orly-i bundához

A sütéshez

Összesen 6884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tojáskrémmel töltött gombához

Az orly-i bundához

A sütéshez

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 1721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    573.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    253 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    2521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4547.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1497.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1195 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    211 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    584 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    2146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1322 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5977 micro
Összesen 6884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tojáskrémmel töltött gombához

Az orly-i bundához

A sütéshez

Elkészítés

A tojáskrémmel töltött gombához

  1. A gombafejeket megtisztítjuk, megszórjuk kevés sóval és borssal, majd félretesszük.
  2. Elkészítjük a tojáskrémet: A tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk.
  3. A hagymát és a tojásfehérjét kockára vágjuk, a sárgáját elkeverjük a majonézzel, a mustárral, a sajtkrémmel, majd ízesítjük. Hozzáadjuk a kockára vágott fehérjét és a hagymát, majd alaposan összedolgozzuk.
  4. Elkészítjük az orly-i tésztát: A tojásokat szétválasztjuk, habverővel gondosan összekevert tojássárgájához adjuk a sört, sót olajat, és a szitált lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a sörös masszához keverjük.
  5. A gombafejeket megtöltjük a tojáskrémmel, majd belemártjuk az orly-i tésztába és forró olajban szép pirosra sütjük.
  6. A készre sütött gombafejeket csepegtetőrácsra szedjük ki, és gondosan csepegtessük le.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10646
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 21.

Ajánló

Köretnek adhatunk mellé zöldséges rizst vagy petrezselymes burgonyát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Némi fejtörést okozott, hogy mit készítsek a gombafejekből, de aztán nem kellett sok idő és megszületett a töltelék, aztán arra gondoltam, hogy nem a hagyományos módon kellene bepanírozni (az olyan időigényes meló), meg az igazság, hogy már rég ki szerettem volna próbálni a sörtésztát, így egyszerűbb és gyorsabb is volt a "panírozás". A végeredmény nagyon finom lett, a család egy szempillantás alatt elpusztította. A kimaradt sörtésztát  kevés olajon serpenyőben sütöttem ki.

Hozzávalók

A tojáskrémmel töltött gombához

Az orly-i bundához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek