r
Nosalty Logó

Tojás rétestésztában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tojás rétestésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 556 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 2223 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 411 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 556 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    188.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 2223 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 411 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 db réteslapot 4 részre hajtogatunk (vagy a 4 rétegű tésztalapot 4 felé vágjuk).
  2. Egyenként egy mélytányérba tesszük és körben a szélét 2-3 cm szélességben megvizezzük, csak úgy egyszerűen a vizes kézzel vagy kenőecsettel.
  3. Egy nyers tojást ütünk a tészta közepére, megsózzuk és összehajtogatjuk. Először egymásra hajtjuk a 2 szemben lévő szélét, majd a két végét kissé visszahajtjuk és jól összenyomkodjuk. A víz jól összeragasztja.
  4. Közben annyi olajat, amennyi ellepi, közepes hőmérsékletűre hevítünk és belecsúsztatjuk a batyukat. Lehetőleg ne álljon sokat, nehogy átázzon a réteslap. (Folyamatosan rakjuk az olajba, ahogy elkészül egy batyu!)
  5. Mindkét oldalán megsütjük. Ha túl forró az olaj, folyós marad a tojás, ezért közepesnél csak egy kicsit magasabb hőmérsékleten süssük. (Én nem az időt mérem, hanem a színét figyelem.)
  6. Konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a fölösleges olajat és melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6504
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Receptkategóriák

Ez egy nagyon egyszerű és nagyon érdekes étel. A rétestészta frissen sütve ropogós, a tojás is szépen megszilárdul. Önmagában egy salátával is finom, vagy egy reggelire, de én főzelékhez feltétnek készítettem. Még lehet fokozni az élvezeteket, ha egy kis reszelt sajtot szórunk a tojásra és úgy csomagoljuk be. Néhány képet az elkészítéséről itt láthattok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek