Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Titkot rejtő" krumpligombóc leves recept

hozzászólások (54)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A leveshez

A krumpligombóchoz

összesen: 566 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A leveshez

A krumpligombóchoz

összesen: 3394 kcal

energiatartalom / 100 g *

A leveshez

A krumpligombóchoz

összesen: 72 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (54)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Tue, 2014-11-18 11:30

Kedves Edit!
"Egytálételt" csináltam, nagyobb bandának, (húsos, zöldséges, zöldbabos, tárkonyos, tejfölös, stb.), DE, + belefőztem, a te "csodagombócaidat" is...-nagy siker volt, hálásan köszönöm! (a tésztájába tettem apróra vágott petr. zöldet is)

-Remélem nem haragszol, ha ide írom Anyósom "gombócozó trükkjét", - nekem nagyon bejött, -(ráadásul pont sz@r volt a derekam, bocs., -és ülve csinálhattam)
-a lényeg: a gombóc tésztából, a gyúródeszkán, egy kb. 5-6 cm átmérőjű rudat "sodrunk" , -ebből, egy éles késsel, kb. egy cm vastag "szeletet" vágunk le, bele a kolbász, tenyérben "összegömbölygetjük", és, az enyhén lisztezett deszkán, "odébbgurítjuk"...-(mindig csak egy szeletet vágunk, töltjük...)
-Anyósom, a szilvás, lekváros stb. gombócokat is így csinálta, --sokkal kevesebb lisztet "vesznek föl" , kevésbé "lágyul el" a tészta...
-Bocs., nekem nagyon jól sikerült, hátha más is megpróbálkozik vele...

Még egyszer köszönöm, nagyon finom ez a kolbászos gombóc, az "eredeti levesben" is meg fogom csinálni!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2014-10-18 10:25

Kedves Edit!
Kedves laraed ! Ez a finomságos leves a mai menü, mindjárt készen vagyok vele... :)
Ez az a leves, amit nem lehet megunni !!!!!!!!!!!! :) Soha,soha nem lehet megunni!!!!! :D
Köszönöm.
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2014-08-09 13:06

Kedves Edit!

Igaz, még szerencsére nyár van, de mivel eléggé hűvös,esős idő lett jó pár napig, jött az ötlet e levesre a fejemben, mi lenne ha?? megkérdeztem, a válasz egyöntetű volt, igen. Készült is. Annyira fincsi,annnyira, és nem tudsz ám belőle úgy csinálni, hogy két napra, nem,nem :) - kicsit melósnak tűnik, de ha belejössz, és van már gyakorlatod seperc alatt kész van.
Rákészültem az őszi és téli napok, hetek egyik csodás levesére, nem csak lélekben, hanem gyakorlatban is.
Köszönöm.
Éva-Anyóca

Vadmálni
Vadmálni Sun, 2014-06-08 21:47

Egyik kedvenc levesem (töltelék nélkül), pont múlt héten készített édesanyám egy hatalmas adagot. Nálunk "kisgombóc leves" néven ismert. Evés előtt, apróra vágott hagymát vágunk a tányérba kiszedett, meleg levesre. Isteni, próbáljátok ki:-)

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Fri, 2013-11-29 09:55

Kedves Edit !
-"gombócleves"---pontosan ugyan ilyen levesalapba készítette az Anyukám is, az öcsém kedvéért, aki kb. 3 féle levesen nőtt föl...-amikor gombócot, nudlit vagy "barátfülét" csinált ---(margarin nem volt benne, meg kolbász se)
-mivel, a kis unokák is imádták, a sógornőm is megtanulta, és még most is főzi (már "nagy lovak") de szeretik...
-ez a kolbásszal töltött verzió biztosan még finomabb...

-én a tárkonyos-tejfölös, tejszínes, tárkonyecetes, citromos, húsos ragulevesekbe szoktam mogyoró nagyságú krumplis gombócokat tenni, -arra gondoltam, hogy legközelebb hús nélkülit csinálok a te kolbászos gombócoddal.....

-bocs., ne haragudj, a sztorizásért és ötletelésért, a finom recepted váltotta ki belőlem....

laraed
Edit / laraed Sun, 2013-12-01 18:37

Kedves Zsuzsa ! Nem haragszom , mért is tennem , főleg , hogy ilyen jó ötleteid vannak ! Üdv Edit

szaboklarikosd
szaboklarikosd Mon, 2013-11-18 14:04

Csak megemlitem, hogy itt a faluban, ahol élünk, némely háziemberek apróra vagdalt borsos töpörtyűvel töltik a leveskébe való gombócot.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-11-18 13:06

Kedves Edit!
Van egy titkos ötletem, amit elárulok.
Rég volt ez a Te csodás levesed nálunk, és mivel itt a csúnya, hideg-ködös ősz, ránk fér egy igazi meleg, laktató finomságos leves, újra a titkot rejtő gombócos levesedet választottam, nagyon szeretjük, nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna!!! :) Úgyhogy holnap ez lesz az ebédünk. :)
Remélem, jut azért némi időd még sütésre-főzésre, a Főnagyiság mellett, amihez itt, ezúton is őszintén, tiszta szívből minden jót, leginkább egészséget, és boldogságot kívánok, Neked, és az egész szép nagy Családodnak!!!!!!! :D
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Mon, 2013-11-18 19:50

Kedves Éva! Szeptemberben megszületett a 3 . unokám is . Luca . Ő a lányom kisbabája. főzni sütni van időm csak felrakni nincs pedig van amit le is fényképezek. De tudod a lányom könyvelő , és nem tud nem dolgozni :) ezért a kicsi itt van nálam , Ő meg egy házzal arrébb mellettünk dolgozik. Ha Luca megéhezik megy a telefon és ő jön megeteti aztán megy megint dolgozni.Délután aztán haza mennek . Hát én is rég csináltam ezt a levest pedig tényleg nagyon finom:)
Remélem a Te gyermekeid is jól vannak és persze Te is és a párod is. Puszi Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-11-25 09:30

Kedves Edit!

Igen, igazad van, és micsoda kis dalos pacsirta!!!! :) :D
Remélem a nagy legényke is már komoly segítséged lehet... :)
A pici lány, mert általában mindig a piciket dicsérgetjük annyira, miért nem tudom : egy tündérfalat!!! :)
A három aranyos unokád , gyors egymás utánban érkezett, nem sok időt hagyva gondolkodásra, pihenésre, megnyugvásra, se szüleiknek, se a nagyszülőknek!
Nem baj, sőt!!!!!!!!!! : így szép az élet! :) :D
Azért gondolom, hogy még reménykedsz unoká(k)ban, az ő részükről, illetve, ahol már kettő unoka van, ott már nem vállalkoznak rá?
És van egy kisebb gyermeked is, ha jól emlékszem, húú ezt nagyon szégyellem, de annyira rég beszélgettünk már egymással, nem emlékszem már rá pontosan,mennyi idős is, ...............látod, halad az idő, és mindenkinek szerencsére!!!, meg van a maga dolga, családjával, magával kapcsolatosan is. Ez nagyon jó. Annyira szép a nagy család!!!! :D Még egyszer gratulálok, Neked, Nektek! :D

Mostanság én sem vagyok fenn annyit, mondhatni május óta, recepteket nézegetek, mentegetek, készítgetek, felrakni egyet sikerült csak, a nyáron, - most valahogy én is leálltam, nincs idő se, meg kedv se, majd beindulok, remélem, - pedig vannak nekem is recept-kép párosítás, felkerülni csak általam fog,...de most már csak a jövő év elején, vagy tavasszal, hátha kapok akkor egy nagyobb löketet, kedvet, és újra beindulok sütni és főzni! :)
Szép unokázásokkal teli napokat kívánok!

Kellemes Adventi várakozást, hisz most vasárnap már az első vasárnapja lesz. :)

Ugyan ősz van, és esős-szeles idő, tán még hó is érkezik ide hozzánk holnapra, meg a reggeli faggyal is riogatnak minket, meg hogy ekkora hideg hatalmas tél havazás még nem volt, mint ami jönni fog most nekünk,.......de ezek szép napokat, és egész hetet kívánok!
Szeretitek a telet, havat? Rita-Tramita tudom, mennyire imádja a telet, Karácsonyt,- látom a Facebookon is, a várakozás neki sokkal örömtelibb, mint nekem. :)

Szia:Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-11-23 12:25

Kedves Edit!
Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!! :D , arra emlékszem, hogy a fiú kisunokád kicsit korábban érkezett, miatta aggódtál, és igen, nem sokkal később megérkezett a második unokád, ... igen, szerencsére a csodás családod bővül, elfoglalt nagyi lehetsz :) , és ennél szebb dolog nem is lehet a világon! :) :D
A kicsi unokáidnak nagyon sok egészséget, boldogságot, szeretetet kívánok, :D csodás gyermekeidnek, menyecskének és a vejednek,is, Neked és a Nagypapának ezerrel!! :) , - ettől szebb ajándékot nem is kaphat az ember, mint egészséges és boldog családot, a szeretet ünnepén, Karácsonykor , ( micsoda boldogsággal teli sokasodó család ünnepelhet :) ),- de az év bármely napján is értendő ez. :)
A receptek, amiket készítettél, meg idővel felkerülnek, és örömmel fogadva fogjuk elkészíteni! :)
Addig is jó unokázást kívánok! :)
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sun, 2013-11-24 23:07

Kedves Éva ! Köszönöm szépen a Gratulációdat. Na szóval majdnem jól emlékszel:)) Először 2011 februárban az édes kis dalos pacsirtám / láttad a Facebook-on :) / született Elena, majd 10 hónapra rá karácsony előtt a Ferike aki 7 hónapra született. Most pedig Luca aki a lányomé :)) Nagyon jó karácsonyunk lesz az biztos:) Remélem nálatok is jól telnek majd az ünnepek. :) Puszi Edit

recsni
recsni / recsni Wed, 2012-10-31 13:46

Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet!!!!Végre olyan lett a gombócom ,amilyennek kell lennie:TÖKÉLETES!!!

leácska
leácska Sun, 2012-10-07 09:32

Én nagyon régóta így készítem a burgonyagombóc levest,szerintem nagyon feldobja.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-09-25 17:04

Kedves Edit!
Hogy ez milyen jó ötlet!!! Nem értem, miért nem találtam én erre rá még? Hamarosan kipróbálom, mert nagyon tetszik, kíváncsi vagyok rá.
Nagyon ötletes vagy, gratulálok! :)
Üdv: Fahéj

laraed
Edit / laraed Tue, 2012-09-25 17:47

Kedves Fahéj ! Köszönöm a gratulációt. Remélem ízleni fog :)) Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-09-14 21:54

Kedves laraed!

Finom volt ma is,ez a csodás levesed, ő volt a főmenü, nagy mennyiséget készítettem, hogy jusson belőle holnapra is, sikerült.
Így nem kell főznöm, sok más egyéb teendő is van, a kertből még sok minden betakarításra vár.:-o
Szép hétvégét kívánok, remélem, hogy mindenki jól van, csipet unokád is! :-O
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sun, 2012-09-16 13:15

Kedves Éva ! De régen beszéltünk:))
Nagyon sokat unokázom és már régen raktam fel receptet is , de tegnap előtt már lefényképeztem egy mákos gubát meggyel bolondítottat. Valamikor felteszem :)) Most is pont sütök és azért ültem ide a gép mellé , hogy megnézzem a receptet. A kis Ferike már 9 hónapos lesz. Kicsit le van maradva a mozgásban , de hordom hetente 1 alkalommal Dévény tornára ami nagyon szépen javít rajta . Már nagyon ügyesen forgolódik, most az ülés jön meg a felállás. A facebook-on van róla fent kép az oldalamon ha van kedved nézd meg őket Lakatosné Radnits Edit néven vagyok fent. Ti hogy vagytok? Üdv Edit
.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-17 10:33

Edit!
Ez egy nem jó év, legalábbis kavarog bennem minden, és két fele szakadok, izgatott, és ideges, és tanácstalan vagyok, ugyanakkor meg marha biztos a dolgomban,....hát: a fiam utolsó éves a középsuliban, érettségizik, mindjárt szalagavató bál lesz, azaz nov.9. Április végén ballag, aztán érettségi. Én piszkosul izgulok, és néha beszélgetünk, néha mérgeskedek, vitázunk, mert fel se fogja, mit jelent ez az egész, néha meg épp az a baj, hogy túlpörgeti magát, nem találta még meg az arany középutat,...elmagyarázni meg nehéz, hogy anno én hogy csináltam, hisz azért az nem most volt, és teljesen máshogy volt. :-O
Ügyes gyerek, remélem helyrerázódik mihamarabb.
(1988. az egy kissé régi , mondhatni történelmi dátum !!!!! :-O )

Zsófi lányom szintén végzős, de ő az általánosban, és neki is nagy a tét, hisz januárban felvételit fog írni, és az se semmi!! :-O
Reméljük sikerül, ügyes lány, csak hát érzi, mivel jár az egész, szeretné ha gimi felvenné, és az, ahova szeretne jelentkezni, szóval, nehéz év előtt állunk, mind lelkileg, mind értelmileg, mind anyagilag!! Sajnos, ezt az utolsót is le kell írni, igen, ez is igen nehéz, hisz a lányom is ballag, igaz, ő majd június 14-én, de mindkettejüknek vacsora, és csokor, és megfelelő módon való megünneplés, hisz életük egy-egy csodás nagy lépése, nem lehet csak úgy elkullogni mellette...:-O
Szóval ez van velünk.
A férjem ezerrel dolgozik, én meg itthon vagyok az : anya, feleség, háziasszony, házvezetőnő, szakács és minden egyben.
Remélem, hogy helyt állok. :-o
Remélem, sikeres lesz az év, és ezt nem csak december 31-ig értem, nekünk majd jövő év júniusában lesz vége, amikor is már tutira tudjuk, hogy a lányt hova vették fel, és a legény leérettségizik.:-O
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-17 10:17

Kedves Edit!

Igen rég beszéltünk, gondoltam, hogy sok elfoglaltságod van.:-O

Nekem is várakozik 11 recim, (június óta gyűlik ) , nem nagy durranások, az őrült hőség kivette a vállalkozási kedvemet a főzés-sütés terén, sokszor a mások által feltett csodákat készítettem el, nem tudom, majd válogatok ebből a 11 -ből, nem biztos, hogy mind felkerül, majd meglátom, tényleg olyan házias mindennapos kis semmiségek.:-)
Akkor már a kis csodás unokád nagyra nőtt, és az a jó, hogy szépen fejlődik, igen, az egy jó torna módszer, biztos, hogy sikerül minden, klassz nagyi vagy, hogy viszed.:-O
Kedves Tőled, hogy felraktad elérhetőségedet, mindjárt meg is kereslek. :-O
És ha lesz időd, biztos vannak még aranytartalékok , amiket sütni, főzni fogsz, és meglepsz vele minket.:-O
Vigyázz Ferikére, az egész családra, magadra, szép napot és hetet kívánok! :-o
Éva ( Éva-Anyóca )

laraed
Edit / laraed Tue, 2012-02-14 15:32

Ennek nagyon örülök kedves Anci ! Remélem nem fogsz csalódni benne:)) Üdv Edit

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Tue, 2012-02-14 12:36

Helló Edit!
Ne érts félre nem bántásból jöttem fel.
Csak dicsérni akartam a kaját mert másnak is bejött a családban.
Üdv és szép napot.

laraed
Edit / laraed Tue, 2012-02-14 12:53

Kedves Mézecske74 ! Nem , nem értelek félre, és örülök , hogy feljöttél:)) Én nem vagyok haragtartó , ezért nem is akarok emlékezni rá , hogy min vitáztunk:))) Felejtsük el :)) Kezdjünk új lappal mindent. Köszöntelek közöttünk , és remélem raksz majd fel jó kis recepteket . Neked is szép napot :)) Üdv Edit

remeny79
remeny79 Tue, 2012-02-14 09:32

közben beugrott mi is a gomboc tészta :-) hat főt és meg tört krumpli-liszt-tojás keveréke,ez lesz tuti a levesem :Tünde

laraed
Edit / laraed Tue, 2012-02-14 09:35

Kedves Remeny79 ! Nagyon örülök , hogy kipróbálod a receptemet. Igen , liszt , burgonya , tojás , só , és vaj , vagy margarin is kell bele. Remélem ízleni fog:)) Üdv Edit

remeny79
remeny79 Tue, 2012-02-14 09:28

Kedves Edit,ez oszt igen leves,1 kérdés Te miből készited a gomboc tésztát?? tojás-lisztre gondolsz,mert nekem az ugrik be??? szerintem ma ez lesz a levesünk.Köszike az ötletet: Tünde!!

cassiopeia
Cassiopeia / cassiopeia Thu, 2011-11-10 15:37

Készül a leves! Annyit változtattam rajta hogy zöldségek is kerültek bele, valamint a végén egy pici rántást teszek rá. Tudom hogy finom lesz meg se kell várnom vele a végeredményt. Köszönöm.

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-11-10 20:39

Kedves Cassiopeia !Nagyon szívesen:)) Örülök, hogy megelőlegezted a pozitív végeredményt:)) Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-10-07 22:29

Kedves Edit!
Csodás az új profil, kicsit tanulnom kell még, hogy mi és ki hol van, de megtaláltalak, és ma is a Te csodás titkos gombócos levesed volt az ebéd , köszönet érte, újra és újra:-)))))
Szép hetet, bár eső van , és szél, és hideg, de hát, mit akarunk itt az ősz, itt van az ideje, eddig ami volt időjárás, csodás ajándék volt:-))
Remélem, családod, unokád is elviseli ezt az időváltozást, ,szép napokat, pihenést, unokázást:-)))
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-10-12 12:12

Kedves Éva! Kezd jó lenni az oldal és kezd minden működni. Így már nekem is tetszik:) Én is gondolkodom már egy ideje , hogy gombócot kéne készíteni , és akkor természetesen leves is lesz. Nagyon örülök , hogy Nektek ennyire bejött ez a recept. Kedves egészségetekre :))) A kis unokám nagyon jól van , és hamarosan kistestvére lesz :)) Ráadásul nagy örömünkre kisfiú lesz. Elena biztos örül majd egy kis öcsinek. Mi nagyon örülünk:)))Nektek is szép napot :)) Puszi Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-09-01 15:39

Kedves laraed!
Ez a finomság, már a receptek között be van sorolva, ami a leveseket illeti, és tényleg nagyon nagy kedvenc:-))
Hiába, ami finom, az finom:-))
Köszönjük a jó kívánságot! :-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-09-01 15:22

Kedves laraed!
Ma az egyik kedvenc levesüket készítettem el, ha már "muszáj" volt suliba menni, de ezzel a finomsággal vártam őket, mekkora öröm volt:-))
Szép hétvégét kívánok a családoddal együtt:-))
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-09-01 15:23

Kedves Éva ! Örülök , hogy ennyire kedvenc lett ez a leves:)) Nektek is hasonlókat kívánok. Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-08-01 13:42

Kedves Éva-Anyóca ! Nagyon szeretem ezt a levest én is . :)) Szép napot neked is , és kevés mosogatni valót:)))Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-08-01 13:13

Kedves Edit!
Mai ebédünk első fogása, és isteni volt,köszönjük:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-06-13 10:54

Kedves Edit!
Igen, muszáj, hisz én itthon vagyok, a gyerekek tanulnak a suliban,(tudom, mindjárt Vakáció!-), és ő keresi a pénzt, ő dolgozik egyedül.:-))))
Megérdemli, még a dupláját is:-))))
Na, nem azért, ez is munka, sütni-főzni, lakás, gyerekek,kert, de másképpen értelmezem, és akkor ez már természetes:-)))
Azt azért nem tagadom, hogy a kertben való dolgokhoz is kapok segítséget a családtól:-)))
De szeretik csinálni, és ez a jó, mert másképpen nem mennek a dolgok:-))
Csak összefogással:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-06-13 10:09

Kedves Edit!
Nem, mákos nudli is, meg sült csirkehús,tepsis, innen a NS-ról az is, és petrezselymes burgonya,szintén innen :-)))
Még maradt mindenből mára, kivéve a mákos nudlit, az olyan mint a palacsintád, ránéz a párom, és már vége, a mákos csodának is, meg neki is, -nem tud ellenállni:-))))))))
Szép napos napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-06-12 23:47

Kedves Edit!
Köszönöm szépen a mai levesünket:-)))
Csúcs volt, ezzel az összes régi burgonyám elfogyott, a levest az utolsó cseppig kikanalaztuk:-))))
Köszi szépen, még egyszer:-))
Szép holnapot!
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-06-13 08:56

Szívesen Éva -Anyóca ! Örülök , hogy ízlett. Gondolom szilvás gombóc is volt mellé? Üdv Edit

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Sat, 2011-04-02 12:04

Szia Edit MOst keresgéltem a No Saltyn valami jó kis gombóc levest és a tiédet dobta ki.Hát le eset az állam mikor láttam hogy még kolbászt is lehet beletenni.Most csinálom remélem sikerül Majd beszámolok hogy sikerült.Szerintem így magyarosnak tünnik El is mentettem köszi és szép napot.

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-04-02 20:22

Kedves Mézecske! 46 éves vagyok és most találtam ki ezt pedig párszor már főztem gombóc levest:)) Nekünk nagyon ízlett:)))Remélem Nektek is ízleni fog:)) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-12-17 20:46

Kedves Éva ! Nagyon örülök , hogy ízlett a saját találmányom:)) Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-12-17 19:56

Kedves Edit!Hát, ez a titkot rejtő gombócos leves volt az első mai fogás.Jó sokat készítettem belőle, érdemes volt, mert nem hittem, de mind elfogyott,minden titkot megfejtett a család!!!:-))))Rájöttünk: isteni finom, és meg fogom csinálni máskor is!Köszi szépen!:-)))))Szép estét és jó hétvégét :-)) Éva-Anyóca

566
kolbász 25 dkg
vöröshagyma 1 db
ételízesítő 3 ek
halványító zeller 2 közepes szár
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
disznózsír 2 dkg
víz 3 l
burgonya 90 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
margarin 5 dkg
1 csipet