r
Nosalty Logó

Tiszai harcsahalászlé

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
TV Paprika
Tiszai harcsahalászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 4314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2193.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1407.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    519 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    717.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13163.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    1130 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    1062 mg
  • Foszfor
    7326 mg
  • Nátrium
    2949 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    8445.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    3111 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    128 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    816 micro
  • Kolin:
    2032 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    5288 micro
  • β-crypt
    1239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3889 micro
Összesen 4314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bográcsot öntsük fel hideg vízzel, tegyük bele a vékonyra szeletelt hagymát és az apróhalat. Forraljuk fel a tűzön, és 40-50 percig lobogva forraljuk.
  2. Eközben daraboljuk fel a harcsafilét. Sózzuk be, 10 percre tegyük hűtőbe.
  3. Ezután a levet a bográcsból szűrjük át egy szűrőn, de ne passzírozzuk. A bográcsot öblítsük ki, és öntsük vissza bele a levet. A tetején összeálló zsírra szórjuk a fűszerpaprikát. Forraljuk fel, és pár percig főzzük.
  4. Húzzuk le a tűzről, és ezután adjuk hozzá a harcsafiléket, amikkel már nem főzzük. Így a hal „nem készül túl”, nem szárad ki. (Körülbelül 5 perc alatt elkészül a forró lében.) Azonnal fogyasszuk, mert a hosszú állás során a halászlé íze “elfárad”. Csak annyi filét főzzünk be, amennyire szükség van. A maradék levet gyorsan hűtsük le. Ropogós fehér kenyérről és csípős paprikáról gondoskodjunk.
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 55674
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiszai harcsahalászlé
TV Paprika 35 recept

Pataky Péter, a debreceni Ikon Étterem séfje ezúttal a bográcsszezon kapcsán ad nekünk tippeket és fantasztikus recepteket. A kihagyhatatlan lecsó mellett az igazi különlegességnek számító tiszai harcsahalászlé receptjét osztja meg velünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!