r
Nosalty Logó

Tiroli máj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tiroli máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 453 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1811 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17640 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17635 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 453 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3706.7 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    2490 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    71 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    70559 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    360 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    1902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70540 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1811 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5543 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5541 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott szalonnát a vajon zsírjára sütjük.
  2. Beletesszük az apróra vágott hagymát és megdinszteljük.
  3. A májat vékony csíkokra vágjuk és aszalonnás hagymán 5-6 perc alatt megpirítjuk. Megszórjuk liszttel és 1-2 percig tovább sütjük.
  4. Hozzáöntjük a fehérbort és a húslevest.Lefedve 6-7 percig pároljuk.
  5. Ha megpuhult, megsózzuk, megborsozzuk. A tejfölt gondosan elkeverjük benne, végül citromlével ízesítjük.
  6. Frissen, melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 398
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 39848
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 12.

Ajánló

Rizst vagy krumplipürét ajánlottak hozzá köretnek. Ropogósra sütött almaszeletek is illenek hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Februári Príma Konyha Magazinban tiroli recepteket mutattak be. Akkor határoztam el, hogy kipróbálom ezt a májas fogást. Nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek