r
Nosalty Logó

Tiroli almás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiroli almás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 527 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 5246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 527 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    236.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5394.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    2358 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.5 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1214.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1668 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1131 micro
Összesen 5246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport jól összekeverjük.
  2. Utána hozzáadjuk a lágy vajat és a tojásokat, valamint a rumot, citromlevet, citromhéjat.
  3. Az egészet jól egybegyúrjuk, és hűtőben legalább 30 percig pihentetjük!
  4. A tésztából fél kg-ot levágunk, és ezt kinyújtjuk egy konyharuha alatt, ha lehet, ne legyen túl vékony, mert akkor szétszakad a tészta.
  5. A tölteléket elkészítjük, és a tészta egyik felére elterítjük, és felcsavarjuk a konyharuha segítségével.
  6. Olajozott tepsibe rakjuk. Megkenjük olvasztott vajjal és tojással.
  7. Először 190 fokon sütjük, úgy 10 percig, amíg el nem kezd barnulni, utána 160 fokon 35-40 percig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 29856
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha Dél-Tirolban jár az ember, mindenképp ajánlom!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek