r
Nosalty Logó

Tiramisus-amarettini-kekszes tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Tiramisus-amarettini-kekszes tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskótatészta

krém

tekercs összeállítása

Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskótatészta

krém

tekercs összeállítása

Összesen 4560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskótatészta

krém

tekercs összeállítása

Összesen 283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    272.8 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3668.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 4560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

piskótatészta

krém

tekercs összeállítása

Elkészítés

piskótatészta

  1. Az amarettinit egy megfelelő zacskóban sodrófa segítségével por állagúra összetörjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá fölverjük. A sárgáját a cukorral, konyhai robotgép magas fokozatán kb. 7 percig krémesre keverjük, sűrű krémet alkotunk.
  3. A lisztbe belekeverjük a sütőport, az amarettini kekszet is, és a tojáskrémhez hozzákeverjük. Hozzáadjuk a kemény habbá fölhabosított tojásfehérjét, amivel lazán még összekeverjük.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Amikor már hasonló színe van, mint egy világos színű kenyérnek, akkor kész.
  5. Ha megsült, egy konyharuha segítségével a szokásos módon feltekerjük, mint egy tekercset, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
  6. Közben elkészítjük krémet.

krém

  1. 100 g amarettinit enyhén darabosra összetörünk.
  2. A tejszínt fölhabosítjuk a vaníliás cukorral.
  3. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük. Egy kevés tejszínnel összekeverjük a fölolvasztott zselatint. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk, így nem csomósodik be a zselatinunk.
  4. A mascarponét és a zselatint is hozzákeverjük a fölhabosított tejszínhez. Ízlés szerint még az amarettó likőrrel ízesítjük.
  5. Kb. 2 dl krémet félreteszünk a tekercs bevonására. A maradék krémbe a darabosra tört amarettini kekszet is belekeverjük.

tekercs összeállítása

  1. A piskótalapot visszacsomagoljuk. Egy ecset segítségével az 1 dl kávéval meglocsoljuk.
  2. Megtöltjük az amarettini keksszel készített krémmel, és föltekerjük.
  3. A félretett, kb. 2 dl mennyiségű krémmel vékonyan bevonjuk a tekercsünket.
  4. Pár órát hűtőben hűtjük. Tálalás előtt megszórjuk még kakaóval.
  5. Jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1998
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiramisus-amarettini-kekszes tekercs
Éva házias konyhája 159 recept

Már ősidők óta őrizgettem egy hasonló receptet. Amit úgy gondoltam, itt az ideje végre megsütni, vagy mégsem. Többször átolvasva egyre bizonytalanabb lettem a recept sikerességében (tészta nagyon tömör lett volna). Gondoltam inkább saját tapasztalat alapján készítem el, biztos alapokon.  A végén a krémet is átváltoztattam, így ez már inkább saját receptté nőtte ki magát.

Hozzávalók

piskótatészta

krém

tekercs összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek