r
Nosalty Logó

Tiramisu horlillus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisu horlillus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    186.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 2609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő a kávét: főzzünk le egy adag jó erős kávét, majd keverjük össze egy kisebb tálban 2 evőkanál rumaromával, 2 tk vanília aromával és 1 evőkanál cukorral.
  2. Készítsük el a tölteléket: adjunk hozzá a tojássárgákhoz 2 evőkanál rumaromát és 3 evőkanál cukrot (lehet nád vagy barna is, picit színezni fogja, de úgy is tökéletes), majd vízgőz felett verjük fel (kb. 5-8 percet igényel), akár kézzel, akár gépi habverővel.
  3. A felvert keverékhez adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét, és addig verjük, amíg krémes állagú nem lesz. Ezt inkább géppel javasolt.
  4. Verjük fel a habtejszínt (de használhatjuk a 3 tojásfehérjét is, ha nem zavar, hogy nyersen kerül a süteménybe, ilyenkor érdemes minél frissebbet, jobb minőségűt beszerezni), majd óvatosan és fokozatosan forgassuk bele a mascarponés masszába.
  5. Rakjuk össze a süteményt: ehhez vegyünk egy kb. 23 cm hosszú tálat, jénait. A babapiskótákat picit mártsuk bele a legelején elkészített kávés folyadékba (elég csak a felét, nehogy túlságosan elázzon), és kezdjük el a tál aljába egymás mellé rakosgatni. Ha kibéleltük az alját (kb. 6-7 fér egymás mellé, lehet, hogy le is kell törni belőle, hogy méretben stimmeljen), jöhet rá a mascarponés masszából egy adag. Ezt szépen simítsuk el, majd ismét a kávéba mártott babapiskóta réteg jön, amit újra a massza követ.
  6. Nekem 3 réteget sikerült csinálnom ebből a mennyiségből, tehát 3 réteg babapiskóta és arra 3 réteg massza. Ha van kéznél keserű csokoládé, reszeljük meg a tetejét, sőt, akár minden masszaréteg után reszelhetünk rá. Ezt kakaópor is nyugodtan helyettesítheti.
  7. Fontos, hogy összeálljon a süti, minimum 6 órára, de ha lehet, egy éjszakára tegyük hűtőbe (ha tudjuk, légmentesen zárjuk le, akár alufóliával), és ott is tároljuk, amíg el nem fogy. Érdemes azért 2 napon belül elfogyasztani, de azt hiszem, ezzel nem lehet gond! Jó étvágyat hozzá ;)
  8. Megjegyzés: rumaroma helyett rumot, brandyt vagy más likőrt is használhatunk, sőt el is hagyhatjuk. A masszát picit színezik, de a képből látszik, hogy így is szép világossárga lesz.
  • Tepsi mérete: 23
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3315
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept alapja a kedvenc amerikai sütő-főző párosomtól származik, 1-2 kisebb változtatással, hogy saját magam egyéniségére szabjam. Tényleg pofonegyszerű és egyben ellenállhatatlan, gyorsan kész, de nálunk gyorsan el is fogy! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!