r
Nosalty Logó

Tiramisu ahogy Timy készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisu ahogy Timy készíti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1074 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1074 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    299.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1800.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.1 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 4297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kb. 4 dl erős feketekávét főzünk, melyet kistányérba öntünk, és hagyunk kihűlni.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük.
  3. A habtejszínt fél evőkanál porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral, valamint 2 habfixálóval habbá verünk.
  4. A tojások sárgáját a mascarpone-val, 3 evőkanál porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral és 1 habfixálóval habbá verjük. (De óvatosan, mert ha túl sokáig verjük, akkor összeesik a mascarpone!)
  5. A felvert tojásfehérjét, a tejszínhabot és a mascarpone-t, valamint a tejfölt óvatosan összekeverjük.
  6. A babapiskótát 3 részre osztjuk. Az első részét egy pillanatra kávéba mártjuk, és sorba rakjuk az edény alján. (Az edény lehet tortaforma, őzgerinc vagy akár egy magas falú műanyag doboz is.)
  7. A babapiskótára rákenjük a mascarpone-s krém felét.
  8. Majd a babapiskóta második részét ismét kávéba mártjuk, és sorba rakjuk a krém tetejére.
  9. Erre rákenjük a mascarpone-s krém másik felét.
  10. Majd a megmaradt babapiskótákat ismét kávéba mártjuk, és sorba rakjuk a krém tetején.
  11. Az elkészült tiramisut 1 napig hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és a babapiskóta rendesen megpuhuljon.
  12. Kakaóporral csak másnap szórjuk meg a tetejét, hogy ne olvadjon rá a kakaó.
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11861
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én a tiramisuhoz egy 27x20-as műanyag dobozt szoktam használni, de bármilyen forma megteszi. A hagyományos tiramisuban természetesen nincs tejföl, mivel azonban a mascarpone és a tejszínhab külön-külön is igen  nehéz étel, édesség, (hát még együtt) én tejföllel próbálom lazítani a krémet. Nekünk bevállt! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?