r
Nosalty Logó

Tiramisu Pavlova Torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bonee
Tiramisu Pavlova Torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hablapok

Krém

Torta összeállítása

Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hablapok

Krém

Torta összeállítása

Összesen 3589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hablapok

Krém

Torta összeállítása

Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    257.7 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    644 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Hablapok

Krém

Torta összeállítása

Elkészítés

Hablapok

  1. Kapcsoljuk be a sütőt 150 fokra (légkeveréses 120). Két tepsire tegyünk sütőpapírt, és rajzoljunk rájuk egyenként egy 22 cm átmérőjű kört.
  2. Adjuk a tojásfehérjéhez a citromlevet, majd habverés közben, amikor már enyhén habos, kezdjük el evőkanalanként hozzáadni a cukrot kb. 10 másodpercenként (a cukor helyettesíthető teljes mértékben xilittel is). A cukor hozzáadása után kb 5-10 perc alatt maximális keménységűre kell verni a habot, nem kell félni, hogy összetörik.
  3. Osszuk kétfelé a cukros habot a két tepsi között, majd formáljunk egy-egy 22 cm-es körlapot belőlük a sütőpapírra rajzolt minta segítségével. A hablap felületét simítsuk el. Egyszerre süssük kb. 50 percig, vagy amíg kemény és aranybarna lesz. Félidőben cseréljük meg a sütőben a két tepsit. Ha megsültek, nyissuk ki a sütő ajtaját, úgy hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A lefőzött kávét hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük egy kis lábosban a választott alkohollal, és hozzáadjuk a zselatinport, majd elkeverjük, és állni hagyjuk 5 percig, amíg felolvad a zselatin.
  2. Miután a zselatin felolvadt, a keveréket felmelegítjük, és 1 percig forraljuk alacsony hőfokon, majd hűlni hagyjuk. Amíg hűl a zselatin, elkezdjük felverni a tejszínt, fontos, hogy a tejszín hideg legyen, lehetőleg az edény is, amiben verjük. Olyan keményre kell verni a tejszínt, hogy a habverő megálljon benne, ne folyjon.
  3. A kemény tejszínhabba finoman belekeverjük a kihűlt zselatinos kávét és a mascarponét. Óvatos, de határozott kevergetés mellett addig keverjük, amíg egyenletes kávébarna lesz a hab.

Torta összeállítása

  1. Egy megfelelő tortatartó tálcára kihelyezzük az első hablapot, amelyről lehúztuk a sütőpapírt, majd megkenjük az elkészült krém felével. A krémre ráhelyezzük a második hablapot is (sütőpapír nélkül), majd rákenjük a maradék krémet, itt ízlés szerint lehet választani, hogy az oldalára is kenünk krémet, vagy hagyjuk, hogy látszódjanak a hablapok szélei.
  2. Ha akarjuk, reszelhetünk csokit vagy szórhatunk kakaót a tetejére. Tegyük be a hűtőbe legalább 2-3 órára, vagy akár egy napra is.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30x1
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4734
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy speciális változat az örök tiramisura, a piskóta légiesen könnyű hablapokra cserélve. Enyhén bonyolultabb elkészíteni, mint egy piskótás változatot, de az eredmény mindenért kárpótol. A hablapok édessége ínycsiklandóan vegyül a krém kávés ízével. Tökéletes desszert minden alkalomra.

Hozzávalók

Hablapok

Krém

Torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek