r
Nosalty Logó

Tikka masala csirke kókuszosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fonott Kalács
Tikka masala csirke kókuszosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Naan kenyér

Garam masala fűszer és pácolás

Szósz a főzéshez

Összesen 701 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Naan kenyér

Garam masala fűszer és pácolás

Szósz a főzéshez

Összesen 2800 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Naan kenyér

Garam masala fűszer és pácolás

Szósz a főzéshez

Összesen 152 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    282 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 701 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8458.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1736 mg
  • Nátrium
    5193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 2800 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1503 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Naan kenyér

Garam masala fűszer és pácolás

Szósz a főzéshez

Elkészítés

Naan kenyér

  1. A csirkemellet felkockázzuk, és az összes fűszerrel, valamint a joghurttal együtt alaposan összekeverjük, majd egy éjszakára eltesszük a hűtőbe pácolódni.
  2. Kétféle módja van a sütésnek: 1. Hurkapálcikákra tűzdeljük és grillezzük, vagy tepsi peremére sorakoztatva megsütjük a sütőben. Egyébként ez a hagyományos módszer. 2. A pácléből kiszedve a húskockákat olajon megsütjük egy serpenyőben. A páclét semmiképp ne öntsük rá, az a lényeg, hogy pirosra süljön, és ne főjön! A sült húst félretesszük.
  3. Külön fazékban megdinszteljük az aprított vöröshagymát, majd a paradicsomszószt, reszelt fokhagymát, gyömbért és kókusztejet hozzáadva gyakori kevergetés mellett összefőzzük. A páclé maradékát is öntsük bele, amit nem használtunk fel a sütésnél. Beleforgatjuk a sült csirkét, kicsit még kevergetünk rajta, és készen is van. Tálaláskor szórjuk meg friss, aprított korianderrel.

Garam masala fűszer és pácolás

  1. Felhevített serpenyőben (palacsintasütő tökéletes) kevés olívaolajon másfél percig sütjük az alját, majd megfordítjuk, hogy a magos fele kerüljön lentre. Ekkor már kezd buborékosodni, ami miatt könnyen odaéghet a puklis részén, míg a többi része nyers marad, ezért kicsit le kell lapítani lapáttal, és így sütni még másfél percig.
  2. A tejet és a vizet összekeverve meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg felfut.
  3. A lisztet, sót, olajat és joghurtot egy nagy tálba tesszük, és hozzáadjuk a felfuttatott élszetőt. Alaposan összedagasztjuk. Ha még ragad, liszttel kompenzáljuk, majd kb. fél órára eltesszük kelni. Közben lehet sütni-főzni a húst.
  4. Ha jól csináltuk, egy nagy szimpatikus, könnyen kezelhető, kissé rugalmas tésztát fogunk kapni. Ökölnyi gombócokat szaggatunk belőle (nekem 8 db jött ki), majd nyújtófával fél cm vékonyra nyújtjuk. Megszórjuk petrezselyemmel és a magkeverékkel, és még egyszer végigmegyünk rajta a sodrófával, hogy a magok beleragadjanak.
  5. Hagyományosan kézzel szokás enni a tikka masalát, vagyis a naanból nagyot tépve kanalat hajtogatunk, és azzal lapátoljuk fel az ételt.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6336
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 22.

Ajánló

Nézzétek meg evés közben az említett filmek valamelyikét, és igyatok hozzá valami jóféle, indiai jeges teát. Természetesen ha igényli a gyomrotok, rizst is lehet főzni hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tikka masala csirke kókuszosan
Fonott Kalács 77 recept

Évek óta szemezgetek az indiai konyhával, de olyan extrém összetevőkkel dolgoznak, hogy inkább távolról nézegettem, mint közelről. Azt sem értettem, hogy mi a nyavalyáért raknak egy húsos raguba olyan fűszereket, amik süteménybe valók. Bár a pho levessel is hasonló érzésem volt, amíg ki nem próbáltam... talán éppen ez győzött meg arról, hogy annyira nem is hülyeség. Indiai éttermek kipróbálása híján ez a fantáziálásom továbbra is fantázia maradt, amíg meg nem néztem az Ízek, imák, szerelmek című filmet. Addig az olasz konyhával való viszonyom is igencsak felszínes volt, de a film után hirtelen szárnyra kaptam, és rendre minden nap olasz kajákat főztem. Aztán jött a Pi élete, ami végül megnyitotta a kaput, és elkészítettem életem első indiai ebédjét. A garam masala fűszerkeverékről annyit tudni kell, hogy lehet venni boltban, készen úgy, hogy minden bele van darálva, de az összetevők 90%-a megtalálató egy átlagos magyar háziasszony konyhájában is (az enyémben legalábbis tuti, bár én lehet, hogy nem vagyok átlagos). Ezért teljesen fölöslegesnek tartom megvenni ugyanazt összekeverve, ami egyébként külön-külön is ott van a polcunkon, főleg mert ha keverve van, másra már tuti nem használható fel. Tehát fogtam szépen a kis laptopomat, néztem pár tikka masala receptes videót igazi indiai háziasszonyoktól, olvasgattam kicsit, és megalkottam a saját receptemet. A kókusztej a titkos adalék, amit egyik receptben sem találtam, ettől lesz az enyém egyedi gyártmány.

Hozzávalók

Naan kenyér

Garam masala fűszer és pácolás

Szósz a főzéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek