r
Nosalty Logó

Thai chilis csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Thai chilis csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A tálaláshoz

Összesen 637 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A tálaláshoz

Összesen 1273 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A tálaláshoz

Összesen 214 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2412.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    1727 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 637 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4824.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1016 mg
  • Nátrium
    3454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    373 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1273 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk.
  2. Wokban vagy vastag falú serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a fokhagymát, és a magozott apróra vágott chilit. Kicsit pirítjuk, de vigyázunk, nehogy megégjen.
  3. Hozzáadjuk a csirkemellet, és közepes lángon addig sütjük, amíg aranybarnává kezd válni.
  4. Hozzáadjuk a szójaszószt, a thai halszószt, a cukrot, jól elkeverjük, és még 3-4 percig sütjük.
  5. Összeforgatjuk a finomra vágott thai bazsalikommal, és melegen tartjuk.
  6. A tálaláshoz a chilit kimagozzuk, és apróra vágjuk.
  7. A bazsalikomleveleket átmossuk, teljesen szárazra töröljük.
  8. Egy pici serpenyőben felmelegítjük a mogyoróolajat, és 2-3 másodperc alatt roppanósra sütjük benne a leveleket.
  9. A chilit és a leveleket a csirkére szóljuk, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 315
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19648
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kivételesen nem a thai konyha imádatom miatt készült a recept, hanem a kép kedvéért -  az ételfotó kurzus, ahová járok, csirkeételt adott fel házi feladatnak, és ez volt a leggyorsabb, csinosan fotózható étel, amit bele tudtam zsúfolni a napirendembe. Mondanom sem kell, hogy kicsit sem hasonlít a szakácskönyvben szereplő képhez, de spongyát rá, az ételfotó mind manipuláció, és így is nagyon finom lett!

Hozzávalók

A csirkéhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?