r
Nosalty Logó

Tésztasaláta rukkolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Tésztasaláta rukkolával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2936.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 1302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csomagolás előírása alapján 10 perc alatt megfőzzük a pennét al dente. Leszűrjük, vízzel leöblítjük, hagyjuk hűlni. Megfőzzük a virslit, felkarikázzuk, ezt is hagyjuk hűlni. Az almákat meghámozzuk, reszeljük. Leszedünk egy maréknyi rukkolalevelet, jól megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, felvágjuk nem túl keskeny darabokra.
  2. Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt, citromlét, sózzuk, borsozzuk. Még hiányzott belőle valami íz, hozzáadtam egy kevés ketchupot.
  3. Hozzáadjuk a pennéhez a virslikarikákat, a reszelt almát, ráöntjük az öntetet, az egészet jól megkeverjük, a végén hozzáadjuk a rukkolát. Mehet be vacsoráig a hűtőbe.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2281
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 29.

Ajánló

Egy pohár rozé kifejezetten jól passzolt mellé. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztasaláta rukkolával
Pogácsa 381 recept

Először azt a nevet akartam adni neki, hogy "tésztasaláta mi van itthon módra". De ez azért elég furcsa lett volna, bár ez lenne az igazság. Volt egy pár virsli (két embernek kevés vacsorára), és szerencsére beindult a kertben a rukkola. Okvetlenül kellett valami, amihez fel tudom használni. Így született ez a tésztasaláta. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek