r
Nosalty Logó

Tesoro di Parma pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fonott Kalács
Tesoro di Parma pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta (4 db 32 centis pizzához)

Feltét (4 db pizzához)

Összesen 914 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta (4 db 32 centis pizzához)

Feltét (4 db pizzához)

Összesen 3654 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta (4 db 32 centis pizzához)

Feltét (4 db pizzához)

Összesen 255 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51954.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    50403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2779 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 914 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207818.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    3084 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2583 mg
  • Nátrium
    201614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11116 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 3654 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14532.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    14099 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    777 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Tészta (4 db 32 centis pizzához)

Feltét (4 db pizzához)

Elkészítés

Tészta (4 db 32 centis pizzához)

  1. A vizet 1 percre mikróba tesszük, így pont azt a hőmérsékletet kapjuk, amit az élesztő szeret. Belemorzsoljuk a cukorral együtt, 10 percig várunk, míg felfut. A többi hozzávalóval együtt alaposan összedagasztjuk, és letakarva duplájára kelesztjük. Napokig eláll, a hosszabb kelesztés csak javít a minőségén, de ha nincs időnk várni, már 1 óra múlva is jó tésztát fogunk kapni.
  2. Előmelegítjük a sütőt a legforróbb fokozatra (általában 250 °C-ra), és négy felé osztjuk a tésztát. A lehető legvékonyabbra nyújtjuk, és tésztasütő formán kerekre egyengetjük.

Feltét (4 db pizzához)

  1. Meglocsoljuk nagyon kevés olívaolajjal, majd elkenjük rajta a paradicsomszószt. Megszórjuk a morzsolt fűszerekkel, és olyan sorrendben tesszük rá a feltétet, ahogy a hozzávalók közt leírtam.
  2. A sonkát és a mozzarellát autentikusan tépjük (ne vágjuk!) kisebb darabokra. A bazsalikomlevél a legtetejére kerüljön, szépen díszíti majd az amúgy is gyönyörű pizzánkat.
  3. Betoljuk a forró sütőbe a legalsó polcra, és pontosan 10 perc alatt megsütjük. Az a titka, hogy minél gyorsabban, minél közelebb a tűzhöz, minél forróbb sütőben süljön, ezért ha nincs szabadtéri kemencénk, konyhai sütőnket csak alul sütéses funkcióban használjuk.
  4. A kész pizzát még meglocsolhatjuk fűszeres olívaolajjal, hogy még intenzívebb hatást érjünk el.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4764
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tesoro di Parma pizza
Fonott Kalács 77 recept

Ez a kedvenc pizzám, a feltétet innen-onnan szedett ötletekből raktam össze, többek közt a kedvenc pizzériámtól, és Gennaro Contaldótól, aki szabadtéri kemencében sütött pizzát, és parmezánnal szórta meg a paradicsomszószt. Ez egy igazi olasz jellegű pizza, vékony, ropogós tésztával és kevés, de annál pikánsabb feltéttel. Aki szereti a hagyományos olasz ízeket, és fájlalja, hogy a magyar pizzériák nagy része meg sem közelíti azt, az ezt imádni fogja. Főleg mert otthon is könnyedén elkészíthető, és ha betartjuk a szabályokat, nem lehet elrontani. Kicsit beszélek olaszul, és amikor a kész pizzába beleharaptam, az első szó, ami eszembe jutott: tesoro, vagyis kincs. A feltét miatt természetesen Párma kincse lett, hiszen a sonka és parmezán egyaránt onnan származik. Amikor Olaszországban jártam, úgy tanították, a pizzát négy felé kell vágni, és félbehajtva fogyasztani. Ketchup és egyéb szentségtörő szószok alkalmazása szigorúan tilos!

Hozzávalók

Tészta (4 db 32 centis pizzához)

Feltét (4 db pizzához)

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek