r
Nosalty Logó

Tepsis brassói

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
sangyo
Tepsis brassói
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4032 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    1916 micro
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    168.8 g

Zsír

  • Összesen
    248.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4303.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    2428 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2036.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    422 mg
  • D vitamin:
    490 micro
  • K vitamin:
    821 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    3494 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    7665 micro
Összesen 4032 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk benne a felaprított vöröshagymát, hozzáadjuk a kockázott sertéshúst, a zúzott fokhagymát, és az egészet félig megsütjük. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. A burgonyát jól megsikáljuk és apróra daraboljuk. A lila hagymát vékonyra felszeleteljük és az olajjal és a burgonyával összeforgatjuk. Sózzuk és borsozzuk.
  3. Egy hőálló tepsit kivajazunk, elrendezzük benne a hagymás burgonya felét, ráhalmozzuk a félig megsült húst, azután befedjük a megmaradt hagymás krumplival. Rászórjuk a levétől lecsepegtetett borsót, a kétfelé vágott paradicsomot, és az egészet fóliával befedjük.
  4. Kevés vizet aláöntünk, és 180 fokos sütőben fóliával együtt kb. 60 percig sütjük, majd a fóliát levéve, a tepsi tartalmát átforgatjuk, és további 30 percen át pirítjuk. Tálaláskor felaprított petrezselyemmel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 24497
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom egytálétel. Sokszor készítem, főleg amikor már a piacon megjelenik az újburgonya.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek