r
Nosalty Logó

Tepsiben sült porcogó sült almával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tepsiben sült porcogó sült almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 649 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 649 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2202.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokról a zsírt, amennyire lehet mindig leszedjük. Inkább kacsazsírt tegyünk alá.
  2. A húst besózzuk, mustárral megkenjük, borsikafűvel bedörzsöljük, és egy tűzálló tálba helyezzük.
  3. Kb. 180 C°-on 40 percig sütjük lefedve.
  4. Amikor kivesszük, teszünk hozzá megpucolt, felkockázott almát, majd még 20 percre vissza tesszük a sütőbe.
  5. A krumplit megkaparjuk, ha igényli, megmossuk, felszeleteljük.
  6. Megsózzuk, cayenne borssal és borsikafűvel megszórjuk, majd a húsra rátesszük, és lefóliázva visszatesszük még 20 percre sülni.
  7. Utána levesszük a fóliát róla, és megpirítjuk a krumplikat és a húst. Tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 315
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 32825
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron az újkrumpli az egyik kedvenc zöldségem. Picit megkapargatjuk, megmossuk, és már süthetjük is a friss fűszerekkel együtt. Tökéletes magában, grill ételekhez, sütőben sült húsokhoz. Most az utóbbi verziót választottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek