r
Nosalty Logó

Tepsiben sült kakukkfüves zöldségek

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A kis gasztronauta
Tepsiben sült kakukkfüves zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 608 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 152 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1481.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    378 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    443 micro
  • β-karotin
    5280 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4643 micro
Összesen 608 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    596 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk.
  2. A cukkinit és a paprikát nagyobb kockákra, a gombát és a hagymákat cikkekre vágjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk.
  3. Az előkészített zöldségeket (a paradicsomok kivételével) egy nagy tálban összekeverjük sóval, borssal, kakukkfűvel, és meglocsoljuk olívaolajjal. Kézzel alaposan összeforgatjuk, hogy az olaj és fűszerek átjárják a zöldségeket.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elrendezzük a zöldségeket, és ráhelyezzük a félbevágott koktélparadicsomokat is, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 719
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 58888
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 29.

Receptkategóriák

Tepsiben sült kakukkfüves zöldségek
A kis gasztronauta 142 recept

Használjunk többféle színű és formájú paradicsomot és paprikát, így a végeredmény sokkal mutatósabb lesz. Köretként vagy akár önmagában, hidegen vagy melegen fogyasztjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek