Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsiben sült almás palacsinta recept

hozzászólások (50)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A palacsintatésztához

A töltelékhez

összesen: 378 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A palacsintatésztához

A töltelékhez

összesen: 1512 kcal

energiatartalom / 100 g *

A palacsintatésztához

A töltelékhez

összesen: 109 kcal

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pankamami
Pankamami Sat, 2016-02-06 14:30

Szia! Elkészítettem, igaz pici változtatással. Az almákat vékonyra szeletelve tettem bele, illetve tepsi helyett egy gyümölcstorta-formát (nem biztos hogy ez a neve, mi így hívjuk a hullámos szélűt, ami a süti közepére mélyedést csinál) használtam, mivel úgy terveztem, hogy pudingot teszek majd rá. Sima sütőben sütöttem kb 180 fokon, azt hiszem legalább háromnegyed órát, és úgy tűnik, nem ragacsos a közepe. Viszont a széle úgy felemelkedett, hogy konkrétan tál formája lett, így nem fordítottam meg, hanem ebbe a keletkezett mélyedésbe tettem a pudingot, méghozzá két adagot, hogy látszódjon benne. :D Még annyi, hogy nem sütőpapírt használtam, hanem a jó öreg vajazás-lisztezést, és úgy jött ki a formából, mint az álom. :) Köszi a receptet, nemsokára kóstoljuk, utána írok, hogy milyen sikere lett. :)

merlegel
merlegel Sun, 2012-04-15 10:23

Szia!
Szeretném kipróbálni a receptedet. A többi palacsintatésztát 1-2 órát pihentetni szoktam a hűtőben, ezt nem kell? Körülbelül milyen vastag tésztára számítsak?

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2012-04-15 16:13

Szia! Nem kell pihentetni. A tészta attól függ, hogy mekkora tepsiben csinálod, én egy kb. 33x22 cm-es tepsiben szoktam így kb. 1 cm vékony a tészta.

sarabell
sarabell Tue, 2011-11-08 17:48

már többször megcsináltam ,csak egy kis sütőport is teszek hozzá.nagyon incsi-fincsi.köszönet érte.

tompem01
tompem01 Sun, 2011-10-23 13:03

Sziasztok! Mekkora tepsiben kell sütni ezt a mennyiséget, én egy kisebb kb. 20 x 30-as ba tettem már sül, isteni az illata , a család alig bírja kiváni még elkészül...!:)

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2011-10-23 15:31

Kb. Akkorában kell sütni, kicsit lehet nagyobb, attól függ, milyen vastag tésztát szeretnél.

Lucaaa
Lucaaa Sat, 2011-05-14 14:28

Kedves Flóra.
Elkészült :) Az íze nagyon-nagyon finom! Viszont nekem nagyon odaégett :( Igaz, h jóval tovább sütöttem, mint írtad, de nézegettem, és még ragadós volt. Így most elég kiszedni a tepsiből, de az íze azért kárpótol!
Én is tettem a tésztájába reszelt almát, így extra almás volt :)
Köszönöm a receptet, és tuti addig próbálkozom vele, amíg nem fog odaégni!
Üdv: Luca.

Flóra
Flóra / Flóra Sat, 2011-05-14 19:30

Kedves Luca!
Örülök, hogy ízlett! Remélem akkor sikerül kikísérletezni, hogy ne égjen oda, mert megéri :)
Üdv: Flóra

Lucaaa
Lucaaa Sat, 2011-05-14 13:35

Most sül. Hú, de várom már, hogy kész legyen! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-28 08:45

Ja és én nem tettem olajat a tésztába, de tettem bele egy kevés szódabikarbónát és olyan szépen feljött mint egy sütemény.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-27 15:33

Én a tv-ben láttam először, hogy sütőben készül a palacsinta. Nekem 3 gyerekem van, és elég sokszor kell palacsintát sütnöm. Amint befejeztem az irást, kipróbálom sütőben. Majd megirom, hogy hogyan sikerült.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-28 08:42

Szóval az este kipróbáltam, és nagy sikert aratott. Nagyon finom lett és nem ragadt le. Baracklekvárral és csokiöntettel kináltam.

abbs
lique / abbs Thu, 2010-10-21 21:34

Köszönöm ezt a fantasztikus receptet. Az előbb készült el a sütemény, de alig pár perccel a sütés megkezdése után már az egész lakást elborította a fahéj illata. Gyorsan meg is kóstoltuk, isteni finom és semmi olyan probléma nem akadt vele, mint amiket említettek az előttem szólók (leragadás, összeesés). Szóval megszületett a legújabb kedvenc változat palacsintára. :)

lumika
lumika Thu, 2010-09-30 19:41

Szia Flóra!
Most teszteltem ezt a sütit. Nagyon tuti!!! :-) Én tettem a tésztájába sütőport, így egyáltalán nem esett össze, meg egy kis vaníliás cukrot is. Leragadni nem ragadt le egyáltalán, bár én pár csepp olajjal bekentem a sütőpapírt, mielőtt beleöntöttem volna a masszát a tepsibe.
Köszi a receptet! Mentve lett. ;-)

Flóra
Flóra / Flóra Sat, 2010-10-02 17:59

Szia lumika!
Köszönöm az ötletet, legközelebb én is megpróbálom, hogy teszek bele sütőport, és akkor talán kevésbé fog összeesni. Örülök, hogy ízlett! :)
Üdv Flóra

Csilli
Csilli Mon, 2010-07-05 22:32

Ja és segítsetek! Vettünk egy szilikonos sütőformát, ebben úgyanannyi ideig kell sütni a dolgokat, vagy hamarabb megsülnek a sütik?
Köszi: Csilli

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2010-07-07 15:15

Szia! Lemértem, és 1,5-1,6 dl vizet teszek hozzá. Szerintem a sütési idején nem változtat, hogy szilikonos sütőformában sütöd.

Csilli
Csilli Mon, 2010-07-05 22:29

Jó lenne megcsinálni, de nekem mindig problémám van a palacsintával. Soha nem tudom, hogy mennyire legyen sűrű, állandóan öntök hozzá még tejet, vagy vizet. Aztán vagy jó lesz vagy nem. Kb. mennyi ásványviíz kell hozzá?
Köszi: Csilli

Totoro
Totoro Wed, 2010-06-23 15:51

Ez nagyon nagy ötlet: tepsis palacsinta. Mindig is utáltam, hogy palacsintasütéskor ott kell mellette állni, plusz olajszag lesz az egész lakásban, amitől én úgy eltelek, hogy avégén már nem is tudok enni belőle. Kipróbáltam, és nagyon ízlett páromnak és nekem is. Igaz elsőre nem mertem annyi almát belerakni, és kiolajozott tepsibe sütöttem. Szép dagadt tésztám lett. :) Másodszorra a tésztába reszeltem almát, párom kérésére banánt is beleszeltem, a tetejére pedig almaszeletek kerültek. Na, ez nem lett magas, de legalább finom gyümölcsös. :) Köszönöm még egyszer, most már nem csak évi egyszer eszünk palacsintát!

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2010-06-23 17:53

Nagyon szívesen :) Örülök, hogy a recept miatt többször is elkészítitek a palacsintát :)

Hanadeka
Hanadeka Thu, 2010-05-27 14:30

Köszönöm szépen a receptet, tegnap elkészítettem, nagyon finom volt, hamar elfogyott. Annyit változtattam, hogy pár darab epret is dobtam bele, valamint egy kevés cukrot tettem a tésztájába is, így vegyítettem a két receptedet. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-05-25 19:20

 Egy otlet,ha bekenjuk vekonyan a sutopapirt olajjal mielott a tesztat belesimitjuk,vagy a tesztaba teszunk keves olajat,biztos nem ragad bele!

tündibündi
tündibündi Wed, 2010-05-19 17:12

Sajnos nekem is menthetetlenül beleragadt a papírba.Pedig az íze finom volt.

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2010-05-21 16:23

Velem még nem fordult ilyen elő. Sajnos nincs ötletem, hogy mitől lehet :( (a sütőpapíron kívül-én szilikonos alufixet használok)

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2010-04-18 16:08

Szia!
Nekem nem szokott összeesni, lehet hogy az olaj miatt volt, majd valamikor kipróbálom, hogy milyen, ha teszek bele.

fourmi
fourmi Mon, 2010-03-15 19:39

Szevasztok, megsütöttem tepsiben az almáspalacsintát. Finom lett, csak megtréfált egy kicsikét. Mikor kész lett gyönyörűen feljött.....Kivettem a sütőből, felére esett össze. Igy van rendjén, nektek is ilyen?
Aztán: próbálta már valaki hogy egy kanálka olajat tesz a tésztába? akkor milyen?, vagy nem azért esett össze?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-02-09 00:51

Szia

elkészítettem a receptet, de beleragadt a papírba :\ mit csinálhattam rosszul?
[sütés után az ablakhoz tettem hűlni]

Amúgy nagyon fini lett :))

edehugom
edehugom Sun, 2010-01-24 16:08

Jaj, hát én ezt megcsináltam! S valami hihetetlen finom lett! Ettük mi ezt melegen-hidegen, ahogy esett! :-)
Ez a süti kedvenc lett, bizony. Köszönjük!

Andika
Andika Tue, 2009-12-29 04:35

Szia,
En is kiprobaltam ma ezt a sutit nagyon finom volt, mar a szomszednak is vittem belole.

animoni
animoni / animoni Tue, 2009-11-17 20:52

Szia!
Ma megcsináltam vacsorára! Valami fantasztikusan finom! Mondjuk én jó sok fahéjás cukrot tettem rá!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-11-17 12:30

vagyis ez a clafoutis

378
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
1 csipet
tej 2.5 dl
ásványvíz 0.5 dl
alma 4 kis db
fahéj 1 tk
cukor 3 ek