Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű kevert biokenyér recept

hozzászólások (23)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 474 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1898 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 208 kcal

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyuszimama25
nyuszimama25 Fri, 2019-10-04 05:34

Elkészítettem! Szuper recept, nagyon jó állagú, finom kenyér lett belőle. Kedvenc lesz.

Meldzsy
Meldzsy Tue, 2014-08-26 09:16

Szia!Rendes villanyos sütőben is megsüthetem?De vajon mennyi ideig kell, milyen formába tegyem, és meddig süssem, melyik sütési módon süssem? Köszi a segítséget! van kenyérsütőm, én dagasztásra-kelesztésre használom. nagyon imádom :) De szeretnék sütőben sütni,mert nekem nem vállt még be sütésnél.sajnos bármilyen receptem volt egyiknél sem értem el azt a hatást amit írtak :( Össze esnek a kenyerek benne sütés végeszével :(

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2014-08-26 21:20

Szia!
Jó sok kérdésed van.
Először is, meg lehet sütni ezt a kenyeret is villanysütőben, mint minden más kenyeret.
Szerintem kb 60 percig kell sütni.
Én mostanában dagasztás nélküli kenyereket sütök, és azt jénai tálba kell tenni.Szerintem erre a kenyérre is jó. Vagy egy tepsire teszed, alatta kissé meglisztezed, és kész.
Egyébként ha érdekel pont a napokban tettem fel annak a receptjét, nem tudom ismered-e? Nagyon finom az is. Ajánlom!
A kenyér általában, vagyis mindig akkor jó, ha letelt a sütési idő, megkopogtatod erősen az ujjaddal, és szinte kong, elég fura hang, de ilyenkor így már biztos lehetsz, hogy megsült.
Mi volt még kérdés? Ja, sütési mód.
Szerintem alsó-felső sütésen süsd!
Sok sikert kívánok, remélem segítettem!

Üdv:-) Vici

Hencsa
Hencsa Sun, 2014-06-08 20:56

szia Vicikó? 2 tasak instant élesztő helyett mennyi frissel vágjal neki? illetve van-e ötleted, hogy a fehérlisztet mire cserélhetném le? Esetleg sima rozs, graham, rizs, hajdina, vagy akármi....Várom válaszod, köszi,Heni

Evicza
Evicza Tue, 2012-10-30 21:13

Ez szuper recept! Nagyon fínom lett a kenyér, és szépen feljött. Nem hittem volna, de kellemesen csalódtam. Biztos, hogy a kedvencem lesz!
Köszönöm Neked!!!

csillaglány
csillaglány Thu, 2012-06-21 13:55

Rozsliszt van itthon, és graham liszt. A fehér liszt-nek hagyományos liszt is megfelel? Ezeket szeretném kombinálni. Tönköly helyett lehetne szerinted a graham lisztet használni? + sok-sok magot szeretnék bele tenni. Nem tudom mennyi kellene bele, ami az állagán sem ront. Előre is köszi a válaszod. Üdv. Csillaglány

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2012-06-21 22:19

Szia Csillaglány!
Igen, biztos lehet tovább variálni, hisz nem szentírás ez a recept sem. :-) Persze jó a sima liszt is, de abból jobb lenne a fehér kenyérliszt.
De ha graham lisztet szeretnél beletenni, akkor én megfordítanám, úgy, hogy felcserélném a tönkölybúza/ graham liszt és a receptben írt fehérliszt arányát. Tehát, a rozsliszt marad, 250 g fehérliszt menne, és 100 g graham. De ez csak egy ötlet.
A magokat pedig én úgy érzésre szoktam beletenni, pl. nagyon szeretem a lenmagot, abból kb. egy maréknyit szoktam durvára megdarálni kávédarálóban, ( bocsi, nem tudom hány dkg, mert sosem mértem ) és így teszem bele. Nagyon egészséges de ne egészben tedd bele, mert úgy tökéletesen emészthetetlen a szervezetnek és ..... egyben is távozik. :-))
De finom a tökmag is, azt is érdemes darálni. Persze a többi mag se rossz:-))
Röviden ennyit tudnék hozzátenni, kiváncsi vagyok, milyen lesz majd a kenyered.
Üdv: Vici

noi76
noi76 Sun, 2012-04-01 08:29

Nagyon finom kenyér, köszönjük a receptet! Annyira jól sikerült, hogy még a lányom is ebből kért reggelire, pedig ő nagy kihívás:)))

lindros
lindros Mon, 2012-03-26 08:59

Kiváló recept! Remek állag és kitűnő ízhatás. Ez egy tökéletes keverék összeállítás.

zöldárviz
zöldárviz Sun, 2012-03-18 14:12

És mit tegyen az akinek nincs kenyérsütő gépe?Akkor hogy kell elkésziteni?

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2012-03-18 15:24

Kedves zöldárviz!
Sütőben is lehet sütni, természetesen!
A dagasztás, kelesztés után meg kell formázni, sütőlapra tenni, úgy újból egy ideig keleszteni, majd forró sütőben megsütni.
Remélem tudtam benne segíteni?
Üdv: Vici

sszilvi13
sszilvi13 Wed, 2012-01-18 19:23

Szia Vicikó! Ma elkészítettem ezt a szuper kenyeret,nagyon könnyű, laza lett. Nekem eddig még sohasem jött fel ilyen szépen egy kenyér a gépben. Köszi a receptet. Üdv. Szilvi

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2012-01-18 19:59

Szia Szilvi!
Nagyon szívesen! :-)
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a kenyered!!! Jó étvágyat hozzá, és további jó sütés-főzést kívánok Neked!
Üdv: Vici

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2011-11-17 14:19

Igen, nyugodtan bele tehetsz ennyit, ha majd esetleg elkészíted. Én ennyivel sütöttem :-)
Üdv. Vicikó

474
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 25 dkg
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
finomliszt 10 dkg
sikér 8 dkg
2 teáskanál
instant élesztő 2 tasak
víz 350 ml
cukor 1 csipet